keskiviikko 20. elokuuta 2014

Persjalkaisen muotiblogi(ksi)

Mä aina ajoittain saan pienen innostuspuuskan, ellette ole huomanneet. Nyt mä sain uuden.
Luin Kodin kuvalehdestä naisesta, joka on järjestelmällinen vaatteiden käyttäjä. Käyttää vaatteitaan järjestyksessä. Kaikkia vaatteitaan järjestyksessä.
 Joskus muinoin kauan sitten haaveilin keksiväni uusia yhdistelmiä vaatteistani, mutta se jäi. Entä jos nyt keksin niitä yhdistelmiä JA käytän vaatteitani vuorotellen. Ehkä jopa kuvaisin sen. Blogin kannalta fiksu ajatus toki.
 Muotiblogiksi en pyri, koska olen tyylitön ja epämuodikas, mutta jos blogiksi, jossa persjalkainen jojo-laihduttaja, 40+ nainen yrittäisi pukeutua edes joskun vaihtelevasti?

Tää sopisi sikälikin, että nyt en saa käyttää rahaa=shoppailla vaatteita, niin vaihtelu pitää löytää omasta kaapista.

Vaihtelua tuo sekin, että tän hetkinen "työni" päättyy ja alkaa taas epämääräisen ajan kestävä tauko. Tauon käytän urheiluun, vaatekaappiin ja järjestelyyn. (Oikeesti lukemiseen ja laiskotteluun)
 Oikeasti pitäis tehdä se, mitä sisko väittää tekevänsä juuri NYT. Käy kaapit läpi ja vie kamaa kierrätykseen ja kaatikselle.
 Oisko kaappi tai laatikko päivässä sopiva tahti. Tauon aikana olisin kaiken käynyt läpi ja järjellä tiedän siihen menevän max. tunti päivässä. (Miksi se silti rasittaa? Siksi, että se eteenpäin kuskaaminen on kamalan rankkaa.)

Hyvällä lykyllä kaapista löytyy jotain myytävää ja saisin rahaa ruokaan, johon mun ruokalistasuunnittelusta huolimatta menee aivan liikaa. Rahaa. Kuinka paljon voi pojat syödä? Ei ehkä niinkään ruokaa, mutta välipaloja. Jos ostan nipun banskuja, niin ne menee iltapäivässä. Miksi pitää syödä kaksi tai kolme banskua kerralla. Tai jos ostan uusia muroja, niin onko ne pakko vetää päivässä?
 (Olin työpalaverissa tällä viikolla, jonka alussa juuri sanoin, etten ole kauhean tiukka äiti, ehkä liian relakin. Sit kesken palaverin keskimmäiseltä tuli viesti "saanko syödä banskua". Luin viestin ääneen ja paikalla ollut psykologi nauroi et "taitaa olla aika kova kuri sittenkin". )

Oliviasta tänään luin Minna Parikan haastattelun. (Luojan kiitos Parikka oli luopunut siitä liian lyhyestä ja liian punaisesta pottapolkasta. Sehän oli nätti vaaleilla "tavallisilla" hiuksilla.)
 Parikka oli tehnyt Bucket listin eli listan asioista, joita tehdä ennen kuolemaa. Luin sitä listaa kadehtien. Harjoitteli akrobatiaa, sukellusta, muutti suurkaupunkiin....
 Toistan itseäni: mä en keksi mitä haluan tehdä. Olen niin ällörealisti aina vaan.
Haluaisin opiskella italiaa. (Harjoituskaverikin asuis naapurissa) Ääh, se on hankalaa ja blääh kielioppia jne.
Haluaisin aloittaa ratsastuksen uudestaan. Ääh, en uskalla. Pelkään putoamista.
Haluan juosta 5-10 km. Kamala kun siihenkin pitää treenata niin paljon ja määrätietoisesti.
Haluaisin osata kirjoittaa kolumnin. Ihan vaikka tänne. Joo, joskus mulla on ajatuksia, mutta en saa niitä järkevään muotoon, enkä etenkään tarpeeksi pitkiksi jutuiksi. Mikä siinä onkin, että päässä on huikea idis, mutta paperille siitä ei saa mitään?

Ehkä mun pitäis vaan puhua? Joo, eilen olin kuopuksen vanhempainillassa. Sielläkin mun piti taas pelleksi ryhtyä. Lupauduin luokkatoimikunnan puheenjohtajaksi ja aloin suunnitteleen pikkujouluja. "Teille vai meille ja skumppaa vai limua". Porukkaa onneksi nauratti ja innostuivat. Opettajakin nauroi, mutta ei ehkä lämmennyt. Kirkollinen nainen. (Jolle annoin joululahjaksi skumppaa.Vasta sen jälkeen muualta kuulin tästä kirkollisuudesta. Hmmm....Tunnen monia uskonnollisia jotka juo, ehkä opekin)

Täytyy miettiä vielä tota omaa listaa.

7 kommenttia:

s kirjoitti...

Tuohon kirkollisuuteen ja juomiseen vain kommentoin sen, että kun miesten Bible Study -ryhmä kokoontui meillä, saimme pastorilta tupaantuliaislahjaksi pullon erinomaista punaviiniä. :) Skumppa on ollut ihan hyvä lahja opelle!

Rva Kepponen kirjoitti...

Mä ainakin haluan nähdä sun asut!!!!

Olen muuten itsekin joskus miettinyt, että mitä asioita haluaisin vielä elämässäni tehdä. Saisin helposti jopa listan aikaiseksi, mutta en sitten millään viitsi alkaa toteuttamaan sitä. Ihan liian vaivalloista. Haluaisin ainakin oppia soittamaan selloa, uuden kielen, kirjoittaa kirjan, muuttaa uuteen asuntoon tai mieluiten kokonaan uuteen maahan. Kukas noita jaksaa alkaa työpäivän ja kolmen lapsen ohella tekemään. Siksi opettelen uuden ruokalajin, valitsin uuden lomakohteen ja luen kirjan. Melkein sama :D

marikan polut kirjoitti...

*huoks* mullakin työn alla joku selfhelp "näin muutat elämäsi" *huoks*
Se on liian vaivalloista. Ja jonkun täytyy ne tylsätkin asiat tehdä. Ja jos on kolme lasta, on velvoitteitakin, ei voi tuosta noin vain ruveta turnipsin tai oliivinviljelijäksi.

Ja mitä kirkollisiin tulee, niin komppaan -S-:ää. Aina juotiin kirkonmiesten kanssa skumppaa kun kierreltiin pitkin Pietaria (hämärä menneisyyteni kummittelee) ja sitä paitsi, Jeesuskin muutti veden viiniksi. Niin.

Elisa kirjoitti...

Siis mitä häh:
"Muotiblogiksi en pyri, koska olen tyylitön ja epämuodikas"

Nyt loppui tollaset urpoilut.

Asuja kehiin, ja lisäksi haastan sut ja itseni tekemään ton listan, tosin pelkään että olen ihan yhtä realisti kuin sä.

Puss

Sari kirjoitti...

Meillä on ollut sama juttu noiden välipalojen kanssa. Niitä ei yksinkertaisesti ole varaa ostaa, kun menevät aina kerralla. Edelleenkin, vaikka kaikki ovat täysi-ikäisiä. Ei minkäänlaista vähennystä enemmänkin lisäystä.

Tuula / Oman katon alla kirjoitti...

Sähän osaat jo kirjoittaa, vaikka millä tavalla! Monille oikeillekaan kolumneille en lämpene ja hihittele kuten sun kirjoituksille ♥
Ja joo - asut näytille! Mulla ois vähän sama ongelma. On kaapit täynnä vaatteita, muttei mitään päällepantavaa. Treffeiltäkin meinasin myöhästyä, kun loppuviimeksi en osannut päättää mitä laitan päälle... hirvee paniikki ja tuskanhiki! :D

P kirjoitti...

s, kiitos. Lohdullista. Mä kyllä järjellä tiedän et kirkolliset juo, mut silti kiva kuulla :)

Kepposka, tod.näk. Mulla on sama ongelma kuin sulla. Saattaisin keksiä juttuja, mutta kuka niitä ehtii toteuttaa kun on härdelliä elämä. Hmm.. ellen päivisin kuuntelis italia cd:tä...
Opettelisinp ees uuden ruokalajin :)

Marika, turnipsin tai oliivinvilelijäksi? :)

Elisa, urpoilut? Mä olen farkku ja tennarityyppi, en järin tyylikäs. Mutta toki kiinnostava :)

sari, välipalat pitäis lailla kieltää.

Tuula, kiito hihityksistä.
Treffivaatteista voisit kirjoittaa pitkän postauksen.