sunnuntai 10. elokuuta 2014

Gourmet is not my middle name

Uskomatonta. Eilen Lidlissä käydessä silmät osui fenkoliin ja päätin tehdä viimeisen lomapäivän kunniaksi fenkoli-jokirapukeittoa.
Reseptiä en löytänyt mistään, joten hieman keksin omasta päästäni ja epätoivon vimmalla muistelin, mitä joskus olen saattanut tehdä.

Kuullotin voissa kolme pilkottua fenkolia ja neljä salottisipulia. Ripsautin joukkoon valko ja cayennepippuria ja merisuolaa. Pari ruokalusikallista jauhoja pyöräytettiin joukkoon ja sitten vettä, lots. Kalaliemi oli loppu ja meinasin mennä ilman. Maistui pahalta, joten lykkäsin kanaliemikuution joukkoon. Kun kasvikset oli pehmeitä viskasin sekaan katkarapuja. Hetken lämmitin ja sitten sauvaskoittimella sileäksi. (Lähes) Joukkoon kuohukermaa ja purkillinen punaravun pyrstöjä. (Juu, punarapu ei ole jokirapu. Big deal. )

Oli hyvää. Mies söi puoli kattilallista.

Koska olen teiniintyvän vanhempi, aloimme miehen kanssa yllyttämään poikia menemään "festareille" katsomaan Justimusta. Keskimmäinen ei innostunut, mutta vanhin otti kaksi kamua mukaan ja lähti. Omien sanojensa mukaan "matkalle alakoulusta yläkouluun". Oih!
 Kohta tänne tulee esikoisen kaverin äiti ja aion sille esitellä Youtubesta, millaista jengiä patistin pojat katsomaan. Epäilen, että saan selkääni. :D
 Mut oikeesti, onko hienompaa biisiä kuin Justimuksen Facebook?

Ei kommentteja: