maanantai 29. huhtikuuta 2013

Tiukkapipoinen porvarisrouva

Sellainen on musta tullut. Matkustettiin miehen kanssa lauantai-iltana junalla suureen kaupunkiin. Vaikka kello oli vasta 20, oli vaunussa sankoin joukoin "epämääräistä" päihtynyttä ainesta. Sanoin ehkä hieman liian äänekkäästi et takaisin tullessa juna taitaa olla pullollaan NÄITÄ. Mies sanoi et jopas susta on tullut pikkukaupunkilainen tiukkapipoinen porvarisrouva. Iloisena totesin, et niin onkin. Mies painokkaasti sanoi vielä et "ei kun ihan oikeesti, on susta sellainen tullut". Hymyilin aurinkoisesti et Joo joo, olen ihan oikeasti.
 Mentiin Club!act oneen, joka oli huikean hauska kokemus. Stand up livenä on ehdottomasti uusittava kokemus. No mut, siellö jatkoin tätä tiukkapipolinjaa.  Meidän eteen tuli kovaääninen ja ilakoiva seurue ja huolestuneena miehelle taas sanoin "ihan kuin olisin lasten kanssa liikenteessä, samalla tavalla huolestuttaa osaako en käyttäytyä ja olla hiljaa". Mies epäilee vahvasti, et alan kirjoittaan lehtien tekstaripalstalle tuohtuneita viestejä kansalaisten huonoista puuhista. Stand upissakin kiroillaan ja kaikkea.

Siis missä on menevä ja rela MINÄ? :) Musta on tullut ÄITI, jonka pitää enemmän kulkea maailmalla, ettei jokainen ääni saa mua tolaltaan....

Jos ette ymmärtäneet, niin mulla ja miehellä oli ihan oikea vapaailta, ensimmäinen 11 kuukauteen. Tasan. Ystävä vahti muksuja ja me käytiin syömässä ja stand upissa. Mahtava ilta muilta osin, paitsi paluumatkan. Siis miksi miksi miksi yöjuna kotiin kestää vuosikausia? En pysynyt taaskaan hereillä. Ja kotona piti heti ottaa lääkettä ja mennä nukkuun. Kuinka väsynyttä ja keski-ikäistä. Kellekään en suosittele tätä ikää. Hyh!

Lataunut olen jossain määrin joka tapauksessa. Tälle viikolle on luksustakin tiedossa. "Työ" lähtee lomalle ja saadaan muutama päivä olla oman perheen kesken. Heti vappupäivänä mennään yhdessä leffaan, To ja pe aamupäivät on vapaita ja saan olla yksin kotona. Yksin. Tai urheilemassa. Ihan missä vaan. Ah!

Huomisen jos siivois ja tyhjentäisi kaappeja ja loppuviikon vaan nauttis elämästä.

3 kommenttia:

Rillo kirjoitti...

Sellanen tiukkapipoinen porvarisrouva minäkin taidan olla, kun paheksuin teatterissa selittäjiä...

Ja olla yksin, kadehdittavaa! =)

Leonida kirjoitti...

Täällä myös yksi sellainen. Minä pääsin vauhtiin Tallinnan kahden tunnin laivalla jonottaessani isäni kanssa aamiaisbuffettiin, kun kahteen kertaan keski-ikäiset miehet ilmestyivät röyhkeästi vaan jonoon. Sanoin jotain "tarpeeksi kuuluvalla" äänellä etuilevista moukista, jotka hyvin usein keski-ikäisiä miehiä. Huh. Jos se ei ole tiukkapipoisuutta, niin mikä on? Vähän ottaa päähän tämmöinen piirre itsessäni!

Kiva juttu muuten, että pääsitte kaksin vapaalle! :)

Elisa kirjoitti...

Mä olisin varmaan ihan samanlainen paitsi muutaman viinilasin jälkeen jo huomattavasti letkeempää seuraa...

Jonottaminen muuten just sucks, sitä en kestä yhtään. Kiilailen häpeämättömästi hitaimpia mummoja/juopuneita/lapsiperheitä, enkä pode asiasta huonoa omaatuntoa.

Aurinkoa ja rakkautta teille molemmille!