keskiviikko 13. helmikuuta 2019

Ruokajuttuja

Heti kun mun konmarituspuuska loppui, loppui bloggauskin. Mä näköjään puuskailen kaiken kerralla, enkä yhtä asiaa kerrallaan. Höh!

Konmaritus oli ja on kyllä hyödyllinen ja elämää helpottanut juttu. On ollut helpompi olla siisti, kun paikat on kuosissa. Nyt pitää kyllä vielä keittiön ruokakaapit tehosiistiä. Tilasin Fiksuruoka.fi:stä laatikollisen ruokaa. Erilaisia curryjä pelkästään 12 pakettia. Kyllä, 12 pakettia! Meillä niitä syödään usein ja kaikille kelpaa. Haaste on kyllä tehdä sopivaa määrää. Eilen tein butter chickeniä paketin. Sitä söi kaksi teiniä ja mies. Ei muut. Ei olisi edes riittänyt.
Kuopus söi muualla ja mulla oli sellainen "syö pelkkiä hiilareita ja muuta sontaa"-päivä. Ei tehnyt hyvää. Tänään aloitin päiväni turkkilaisella jugulla ja pähkinöillä. En aio syödä mitään moskaa tänään. (paitsi ostan ystävänpäivämunkkeja perheelle)

Ruoasta tuli mieleen Rouva Kepposen loistava paistettu riisi-vinkki. Yhtenä päivänä jäi iso satsi basmatiriisiä. Paistoin sen sipulin ja wokkivihannesten kanssa, lisäsin kananmunan ja rutkasti sweet chili kastiketta. Se oli niin niin hyvää! Syötiin sitä lisäkkeenä lihamurekkeen kanssa. Kaikki söi innolla ja toivoi ruokaa toistekin.

Tänään on mahtava päivä tulossa. Mun elämän ensimmäiset vanhojentanssit. Esikoinen tanssahtelee ja minä ehkä nyyhkin katsomossa.
Huomenna poika menee jatkoille Helsingin Kaivohuoneelle, että eka baarireissukin. Alaikäisten puolella kyllä.
Eilen käytiin pojan kanssa ostoksilla, kun halusi uuden paidan perjantai-iltaan. Ihanan rohkea pukeutuja, eikä yhtään "leim". Päädyttiin yhteistuumin paisley-kuvioiseen paitapuseroon. Hahh. Ei mitään huppareita tällä tyypillä.

Mutta kyllä, tänään on suuri päivä.

Ja tänään on ystävänpäiväkin. Iloista päivää mun ihanille lukijoille. Elämä olisi tyhjää ilman teitä mahtavia kanssabloggaajia ja kommentoijia!



5 kommenttia:

Tuula kirjoitti...

Ihanaa ystävänpäivää! <3 Ja voi sydän ja kyynel... vanhojentanssit! Onnea ja iloa siihen! <3

marikan polut kirjoitti...

ihanaa ystävänpäivää!
minä nyyhkin muutaman kierroksen verran tansseja huomenissa <3

Rva Kepponen kirjoitti...

Kivaa ystävänpäivää!
Ihanaa - vanhojen tanssit. Tulee niin mieleen omat vanhojen tanssit :) Eihän niistäkään ole kuin hetki ;)

Kiva, että paistettu riisi ohjeesta oli teille iloa.

Taru kirjoitti...

Ihania tansseja ja hyviä itkuja <3

Mä tilasin noita samoja jutskia, laatikkoa odotellessa <3

Helmi Nainen kirjoitti...

Voi kääk, vanhojentanssit! Ei oo monta tilaisuutta, missä olisin itkenyt niin paljon kuin siellä. Ihan omaksi (ja pojan) noloudeksi asti. Meni tyrskimiseksi, ihan mahdottomaksi vollotukseksi. En tiiä, enkä varsinkaan muista, miksi, ja oliko jotain muutakin, mutta voi sitä vollotuksen määrää. Siitä on niin jäätävän kauan jo... Toivottavasti sä osasit olla vähän sivistyneemmin :-D
Hyvää eilistä blogiystävänpäivää, hei!