lauantai 23. helmikuuta 2019

Pieni feministinen kannanotto

Löysin Netflixistä sarjan, jolla on karsea nimi. Bringing sexy back. Nimestä ei arvais, että ohjelma on näitä elämänmuutos eli laihdutusjuttuja. Siis please, bringing sexy back. Ei ole mahdollista olla seksikäs ylipainoisena? Moni ajattelee, että näin on, mutta moniko pitää jokaista laihaa seksikkäänä?? Hahhah! Siitä saitte ajateltavaa! :D
Hyppäsin asian viereen, sorry.
 Ensimmäisessä katsomassani jaksossa nelikymppinen pariskunta, parin pienen pojan vanhemmat, halus kuosiin hääpäivänsä kunniaksi.
Paikalle kiisi komea valmentaja heppu, joka muutti taloon viikoksi neuvomaan treenien alkuun. Pariskunta sai aktiivisuusrannekkeet ja ohjeet, että naisen pitää kuluttaa 3000 kaloria päivässä ja miehen 3500. Olin että huh ja what! Mun aktivisuusranneke ilmoittaa kulutukseksi n 2200 kaloria päivässä. Mietin kuin hitosti pitäisi liikkua, että kulutus olisi 3000. JOKA päivä!
 NO, kahdeksan viikon jälkeen valkku kiisi paikalle ja katsoi rannekkeilta onko tavoite toteutunut. Nainen oli satunnaisesti kuluttanut ne vaaditut 3000 kcal. Syynä ajanpuute. Käy töissä, vie yhden pojan yhteen harrastukseen, toisen toiseen ja sit haut perään. Kotona ilta illalla ja sit yrittää vähän treenata.
Mutta entäs siippansa. Se oli kuluttanut joka päivä sen 3500 tai yli. Miksi se ehti? Kuin hällä oli aikaa? Miksi mies ehtii, miksi nainen ei? Miksi kukaan ei kysynyt?

No loppuhyvin kaikki hyvin. Naiselta valkaistiin hampaat, mies puettiin tunnistamattomaksi ja tadaa, brought sexy back!


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hear hear! Olet asian ytimessä!

Tuli mieleeni tutkimus naisvalituksesta ja parisuhteen epätasa-arvoista (Hesarin kooste tuloksista: https://www.hs.fi/elama/art-2000005401592.html?share=b2d908d554f85f4b06d2b7fdfe67318f), jossa korostui kulttuurimme rooli perheiden epätasaiseen työnjakoon ja siitä johtuvaan tyytymättömyyteen.
”Naiset saattavat itsekin ajatella, ettei mieheltä voi vaatia yhtä paljoa. Samalla syntyy kokemus, ettei miehen tarvitse muuttua, vaan ”vaativan” naisen on joustettava, organisoitava asiat jatkossa paremmin tai tehtävä hommat itse.”

Toivottavasti pikkuhiljaa alettaisiin enenevissä määrin tiedostamaan se, ettei asioiden todellakaan tarvitse olla näin. Mieskin osaa, pystyy ja kykenee. Kodin- ja lastenhoito ei todellakaan ole mitään avaruustiedettä.
Kulttuuri muuttuu hitaasti, mutta kyllä se muuttuu, kun sitä aktiivisesti muutetaan :)

Taru kirjoitti...

Kiitos tästä, nyt tiedän sarjan mitä ei tarvitse katsoa.

Tsekkkaa Dirty John! Se oli hyvä.

marikan polut kirjoitti...

:D!
Todennäköisesti se valmentaja vielä ripitti naista laiskuudesta ja saamattomuudesta?

P kirjoitti...

Anonyymi, kiitti palautteesta. On ihanaa kuulla että joskus osun asian ytimeen. :D
Näitä kun miettii, niin ärsyttää kauheasti. JA eniten ärsyttää se, että en osaa itse edes muuttaa asioita. Mä oikeasti joskus jopa salaa "pöyristyn" jso näen suhteita, joissa nainen viiletää omia menojaan huoletta eikä elä perinteisesti. Soimaan itseäni tosi tästä ajattelusta, joka johtunee toki kateudesta, kun en itse osaa. :)

Taru, ole hyvä :D
Täytyy tsekkaa dirty john. Nimi ei houkuta, mut jos kerran kehut..

marika, NO TOKI!