keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Tavallinen päivä

Mistäköhän se johtuu, että jos on pakko laittaa kello seiskalta soimaan, niin hoitomuksu nukkuis normia pidempään. Tämä on kauhea epäkohta tällä viikolla. Poikien takia herään seiskalta herättämään kouluun, mutta ootas vaan kun ei ole poikaviikko, niin muksu herää ennen seitsemää.
 Onneksi olen aamuvirkku!
(Joku vois kysyä, miksi herätän teinit vielä. No siksi. Kun voin. Mun takia ne ehkä ei aikuisina ikinä ehdi töihin.)

Siirryin sohvalle makaamaan ja katselin isojen aamiaistouhuja. Harvinaista kyllä, ne ei tänä aamuna tapellu keittiön ahtaudessa. Esikoinen teki sekä lämpimiä voileipiä että munakokkelia ja keitti kahvia. Ällistyttävää viitseliäisyyttä.

Aamiaisesta tuli mieleen maanantainen kyläily, mun uudella kaverilla Kauppiaanrouvalla.  Tällä kertaa tykästyin mimmiin entistä enemmän. Ulkonäkö pettää, se kiroilee ihan kauheasti.  Jostain syystä  Vittu, hillityn kauniin naisen suusta ilahduttaa mua. Outoa.
 No joka tapauksessa se kertoi noudattavansa Bullin diettiä ja tuskaillut järkyttävän suuren aamiaisen kanssa. Lautasellinen puuroa, mehukeittoa, 150g marjoja ja purkki rahkaa. Siis what!???
 Nykyään tekee tosta satsista smoothien ja saa kiskottua tarpeellisen määrän vatsaansa. Halusi välttämättä tehdä mulle lounaaksi ton smoothien. Tuoppi täyteen. Oli älyttömän hyvää, mutta tulin todella täyteen. Söin seuraavan kerran vasta kuusi tuntia myöhemmin. Tästä sain palautetta, kun olis kuulemma pitänyt välissä syödä myös. Mut kun ei pystynyt.
 Pakko hankkia blenderi. Mun entinen jäi entiseen elämään. Mun esikoinenkin haluaisi enemmän massaa jne. niin sekin vois alkaa noita juomaan.

Tästä pääsen Kinttupolku-Marikan aiheuttamaan inspiraatioon. Marikan lapset kaipaili äidinleipää ja mä tajusin etten ole aikoihin leiponut minäkään. Nyt on sämpylät kohoamassa, lounaskanapihvit paistettu ja keittiö siivottu. Ennen tätä käynyt salilla hieman heilumassa.
Sadannen kerran sanon, et nyt on pakko se liikkuminen saada vauhtiin.

Toissailtana 10v kuopus veti mulle kauhean kuntopiirin. Kesti ehkä viisi minsaa ja jalat meni hapoille. Jotain pitäis tehdä :D

Toinen joka pitäisi saada vauhtiin, on tämä bloggaaminen. Haluaisin kirjoittaa joka päivä. Jos vaan kirjoittais, niin saattais asiaakin joskus olla. Sais luovuuden puhkeamaan kukkaan. Joohan?4 kommenttia:

marikan polut kirjoitti...

mielettömät aamiaiset teidän teineillä! Kelpais mullekin.
Mulle kelpais myös blogi-innostus (pitäisikö ottaa joku bloggaus-viikko-kamppis?) ja keittiöinnostus.

Ihan epää, tänään iltahommia, en taida ehtiä äidinleipähommiin...

Puolis kirjoitti...

Me haluttais lukea joka päivä sun viisaita juttuja! Se tässä laihdutuksessa on kuulemma vaikeeta kun ollaan sotkettu aineenvaihduntamme niin että kroppa ei toimi. ELi pitäis syödä enemmän että se lähtis taas toimimaan. Äh... Mutku syö enemmän ni lihoo eikä se lähde sittenkään mun tuurilla toimimaan.

P kirjoitti...

Marika, se et teini jaksaa tehdä seiskalta aaamulla tollasen satsin on aikamoista. Mulle toi olis jo brunssi.

Joo bloggaus ja KOMMENTOINTI kamppis. Alkaa NYT.

Leivo kuule iltamyöhällä. taikina kohoamaan jääkaappiin ja aamulla sit paistat. Eiks hyvät äidit oo just tollasia :D Kirnuathan toki voisikin itse. Ja leipäjuusto, sitä lie myös?

Puolis, kiitos ihanista sanoista. Mä meinasin just kysyäkin et halusiko kukaan ees lukea. :D
Sä oot selvästi jutellu mun muinaisen peeteen kanssa joka näköjään nimelläkin mut mainitsi et sekin eukko sotki aineenvaihdunnan kokonaan.
Mä tiedän et pitäis syödä kolmen tunnin välein mut kuitenkin lihon tonnin. JA sit vähennän syömistä ja lihon taas. ÄÄÄÄÄÄÄÄ!!!!!!

Puolis kirjoitti...

No mä oon ostanut lähes miljoonilla erinäisiä nettivalmennuksia aineenvaihduntaan liittyen, mut eipä se lukeminen oikein näy auttavan jos sitä ei vie toiminnan tasolle. Oon kyllä melkein hyvin pysynyt vähämaitoisessa, vehnättömässä ja sokerittomassa dieetissä (suklaa ei vissiin oo näistä kyl mitään) mutta babysteps...