maanantai 27. helmikuuta 2017

Taas Marttana

Kyllä, taas se alkoi. Taloudellisuus Big time.  Juuri NYT olen projekstista innoissani, mutta ehkä jo huomenna olen unohtanut koko jutun.

Mutsi kävi kylässä ja kierreltiin kauppoja tarjoushaukkoina. Ihan huvin vuoksi. Cittarista ostin euron tuotteita hirmusti. Billy-pitsoja, tortillaleuttuja, kananmunia, saippuaa, suolapähkinöitä (salaattiin huom), nuudeleita. suklaarasioita.
Maksoin 50 euron ostoksista 36e

Sitten oli Tokmannin vuoro.
Patonkeja 59 sentillä. 700g vaahtokarkkeja alle 4 eurolla (sunnuntaina juhlat)
Miehelle ja pojille sukkia, paistinpannun, pesuaineita ja kas Essencen kynsilakan ja huulipunan.
Sinnekin meni 36 euroa.

Näihin kun yhdistää kotoa löytyvät  aineet, olisi tarkoitus selvitä loppuviikko ilman isoja ostoksia.
Paitsi että sunnuntaina juhlitaan kahta nuorinta eli aikalailla saa shopata herkkuja.

Budjetoinut ruokaan 25 e/päivä . Kuulostaa paljolta tai vähältä. Onko se kumpaa?
Näillä viikoilla, kun meitä on vain kolme, se on kai aika ok, mutta kun paikalla pojatkin, niin tiukkaa tekee. Paljonko teillä muilla menee  ruokaan viikossa? Tietääkö kukaan?

Sain inspiraation nuukuuteen (eikö noi essencen meikit viittaa siihen) kaverin kaverilta, joka hankki vauvan yksin. Tää nainen haluaa olla kotona kaksi vuotta oli mikä oli. On juuri tipahtamassa kotihoidontuelle ja sanoi että yhtiövastikkeen ja näiden muiden pakollisten jälkeen jää 300e kuuksi rahaa. Oli ehtinyt jo viettää kuukauden SATASELLA, kun oli tullut auton huoltolasku. Kuulemma pärjäsi 25 eurolla VIIKOSSA, kun mietti tarkkaan.
Motivaatio kohdallaan tällä tyypillä.

Paljonkohan saisi tiputettua menoja jos oikein yrittäis? Enkä tarkoita kurjaa ja ankeaa elämää, vain sellaista, ettei ostelisi valmisjuttuja plus ryhtyisi tarjoushaukaksi. Nyt kun ekaa kertaa kävin Tokmannilla ja katselin sillä silmällä, niin hieman havahtui. Jos lopettais pikavisiitit kalliissa lähikaupassa, niin saattais 20 euroakin olla jo iso raha.
(Ja viinistähän en luovu, tiettykään)

Saa jakaa hyviä vinkkejä.

Ei kommentteja: