tiistai 16. syyskuuta 2014

Neuvot kaikkiin ongelmiin

Mun tekisi mieli kirjoittaa kirja: Neuvot kaikkiin ongelmiin. (Saat rahasi takaisin, jos ei toimi.)

Ironista tässä on se, että mä en itse näitä loistavia neuvojani noudata. Silti tiedän kirkkaalla varmuudella, mitä muiden kuuluisi tehdä. Olen jopa oikeassa.

Ihan vaan pikkiriikkinen esimerkki eiliseltä. Rakas ihminen, parisuhdekriisin vallassa. Tekee suuria johtopäätöksiä "hiljaisuudesta".
Oikea minä reagoisi kuten rakas ihminen, mutta opaskirjaminä jakaa kylmänviileitä neuvoja, mitä ei saa tehdä (ei saa lähettää tekstareita) ja kuinka kannattaa olla kuin ei oliskaan. Teeskentelystä jaoin myös loistavia (oli ne) vinkkejä.
 NO, arvatkaas vaan olinko oikeassa? Olin. Maailmassa kaikki hyvin ja ilman mun neuvoja olis todennäköisesti ydinsota menossa.

Muitakin neuvoja jakelin toiselle rakkaalle ihmiselle. "Pidä tauko pohtimisessa. Päätä päivämäärä kolmen kuukauden päähän ja katso sitten missä mennään ja toimi vasta sitten. (Jotenkin noin, eilen paljon viisaammilla sanoilla)
Mistä nämä kaikki mun neuvot kumpuaa? Mä todennäköisesti voisin vaikka ratkoa Ukrainaongelmatkin. Ongelma vaan siinä, et mä en jaksa seurata uutisia, joten Ukrainakriisit on multa pimennossa. Joku tekee jotain ja ehkä pitäis jättää tekemättä. Pitäis vaikka sen kolmen kuun tauon ja katsois huvittaako enää tapella.

Ihan flowssa täällä. Antakaa mulle ongelma, joka ratkoa.

Omia ongelmia mulla on yhden kaksivuotiaan verran. Koko päivän vahdin ja juoksen ja keittiön siivouskin tuntuu liian haastavalta toiminnalta. Mitään kivaa en ehdi tehdä, paitsi tietty jaella niitä vinkkejä puhelimitse.
Kahdesti päivässä lykkään pyörremyrskyn rattaisiin ja käyn kävelyllä. Minä ja koira saadaan paljon enemmän liikuntaa kuin normaalisti. Ja ihan vain siksi, että rattaissa kukaan ei pääse pahantekoon.

Eilen iski "Miksi menisin sählyyn uudestaan. Sitä samaahan se on. Pitkästyttää." En anna itseni kuunnella itseäni, aion mennä.
Eilen mietin jos alkaiskin kaikkia mahdollisia lajeja kokeilemaan, kerran. Seuraavaksi rivitanssi, sitten jooga, cross fit, tankotanssi, burleski, aitajuoksu, suunnistus...

No ei, ei mulla ole aikaa opaskirjan kirjoittamiselta.

Niin, sain idean myös opaskirjaan miehille. "Kuinka pärjätä naisen kanssa suhteessa"

1. Lähetä tekstiviestejä
2. Vastaa tekstiviesteihin
3. Vastaa viesteihin pian.
4. Viljele sanoja muru, kulta, nuppu, hottis, elämäni valo

Ja olishan noita

4 kommenttia:

Puolinainen kirjoitti...

Heh, mun elämä on yhtä suurta ongelmaa, eli saa ratkoa ihan vapaasti :D. Tosin mulla on s ongelma että mun on äärimmäisen vaikeaa noudattaa kaikkia viisaita neuvoja :D

Elisa kirjoitti...

Onneksi mulla ei ole ollenkaan ongelmia...

Sari kirjoitti...

Se on kyllä totta, että toisten neuvominen on jostain syystä aina olevinaan niin helppoa. Mutta kun ongelmat iskee omaan nilkkaan, ei ratkomisesta tule yhtään mitään. Useimmiten...
Hyvähän se on, että saat liikuntaa ulkona sen kaksivuotiaan kanssa, jottei hänen tarvitse juoksuttaa sua sisällä ja keksiä uusia kujeita koko ajan.
Reipasta viikkoa!

P kirjoitti...

Puolinainen, tervetuloa. Munkin ongelma on neuvojen noudattaminen. Silti joskus jonkun neuvot aiheuttaa puuskia ja saatan siis oppia jotain uutta.
Olen aloittanut sun blogiin perhetymisen. Kiinnostava on!

Elisa, onneksi ei ole. Korkeintaa haasteita :)

Sari, mä aina aloitan neuvoni tyyliin "helppohan mun on sanoa"... Mutta yleensä saa kiinnostavaa ajatustenvaihtoa.
Juu, liikuntaa riittää. IHANAA!!!!!!