torstai 2. maaliskuuta 2017

Kauppakassin sisältö

Tää mun hyveellisyys senkun jatkuu. Taloudellisuus nimittäin. Jos neljän päivän taloudellisuutta voi vielä niin hehkuttaa.
Äsken kävin Lidlissä. Yritin miettiä ruokia monelle päivälle kerrankin. Jauhelihaa tuli pakastimeen asti, kun halvalla sai jne.

2 pakettia jauhelihaa=makaronilaatikko ja jauhelihakastike ens viikolle
ISO paketti jauhelihaa, josta teen taas Chili con carnea, jota me kolme henkilöä syödään kaksi päivää
2 vuohenjuustoa kana-vuohenjuustosalaattiin, vuohenjuustosalaattiin, wrappien sisään, pitsan päälle
2 pakettia  naudan suikalelihaa ostin kun oli punaisella hintalapulla. Joku päivä haudutan kermaisen lihapadan
Lidlin valmis pitsapohja valmiskastikkeella. Älyttömän hyvä se kastike. Ja pohjasta saa todella ison pellillisen pitsaa

Lisäksi salaattia, kurkkua, rahkaa, mehukeittoa, ingmariinia, saunaolut (1), leipää, juustoraastetta

Nyt kun nää kirjoitti ylös, niin hämmästyttää itseäkin. Vähintään kahdeksan päivän ruoat neljälläkympillä

Kuvatkaa kauppakasseja (ainakin rva Kinttupolku joskus niin tekee) ja ilahduttakaa mua ruokalistoilla. Kiitos.
Kun tovin kitkuttaa, saattaa olla varaa lomailla joskus. Tämä koskee mua. Kun kyllä, mun pitää säästää rahaa, jos haluan lomailla. Olen yrittäjiin verrattavissa.

(Cittarista ostan sit irtareita säästyneillä rahoilla. Kivoja n 4,90/ kg tarjoukset viikottain)


Salillakin kävin aamulla. Pyöräilemässä taas. Katsoin samalla Hurjia rakkauskiloja. Siitä sai hyvää pontta. En halua ihan 130:ntä rakkauskiloa itselleni. 
No ei, en mä sen takia liiku. Liikun siksi, että on reippaampi ja parempi olo.(ja siksi että poistun kotoa) Toisekseen 30 min pyöräilyä=n. 100 kaloria=yksi haukkaus suklaapatukasta
6 kommenttia:

marikan polut kirjoitti...

no voi jummi, mä tulin tänne hakemaan säästäväisyys-/ruokavinkkejä.

Puolis kirjoitti...

Noin kun sen ilmaisee, 1 haukku suklaapatukasta, niin kyllä se pitäis mielummin jättää syömättä. Se menee niin helposti, kaksikin menee :D. Tänään vielä hakkaan apinanraivolla koko illan töitä, viikonlopuksi menen treffeille <3, mutta ens viikolla lupaan ulkoiluttaa uusia jumppatrikoitani :)

Tuula / Oman katon alla kirjoitti...

Mulla kauppareissu just edessä. Välillä aikamoista tuskailua, kun pitäis miettiä monen pvn ruuat, jotka ovat suht terveellisiä, edullisia ja nopeita tehdä. Että mitähän sitä taas keksis? Vuoden n. sadas jauhelihakastike? :D

Tuula / Oman katon alla kirjoitti...

Mulla kauppareissu just edessä. Välillä aikamoista tuskailua, kun pitäis miettiä monen pvn ruuat, jotka ovat suht terveellisiä, edullisia ja nopeita tehdä. Että mitähän sitä taas keksis? Vuoden n. sadas jauhelihakastike? :D

Elisa kirjoitti...

Mä söin viime viikolla chili con carnea 5 päivää, enkä kyllästynyt! Sikahyvää ja helppoa - kiitos vinkistä!!

Rva Kepponen kirjoitti...

Mä en osaa vieläkään käyttää Lidliä. Moni kertoo huikeita säästösummia Lidlin ansiosta, mutta ainakun teen kokeen, niin joudun menemään jonkin toiseenkin ruokakauppaan. Pitäisi ottaa sellainen kun Lidl-treenijakso.

Minulla on ollut kanssa taloudellisuusviikko, koska olen hyötykäyttönyt kaikki tähteet kaapista. Samalla olen muhitellut ideaa, että voisin ryhtyä tähdekokkailuun järjetelmällisesti. Yhdellä aterialla jäi perunamuusia ylitse aika reilusti. Seuraavana päivä tekaisin pakasteperunarouheesta vielä vähän lisää muusia ja paistelin reilusti sipulia ja paketin jauhelihaa. Siitä tuli lihaperunasoselaatikko, josta tuli 7 annosta. Jos vaivaudun kuorimaan perunoita, niin voisin tästä lähtien tehdä isomman muusin.

Keitettyjä perunoitakin oli jäänyt tähteeksi ja niistä tein espanjalaisen perunamunakkaan. Heitin sekaan vielä muutaman pepperoni viipaleen.

Meillä syödään hirveän harvoin kalapuikkoja ja yleensä niiden menekki on hyvä. Tällä viikolla niitäkin jäi ylitse. Mies yritti vastustaa niiden säästämistä, mutta niin vaan tänä etätyöpäivänä söimme lounaaksi ruisleivästä tehdyt kalapuikkuhampurilaiset. Kelpasi miehellkin :)