maanantai 30. syyskuuta 2019

Ruokaa, taloutta ja kriisinhallintaa

Maanantain kunniaksi ruokavinkit kehiin.

Tänään teen perheen suosikkiruokaa by mun äiti
 
Lidlin valkosipuli-yrtti maustettua kanaa paistetaan, laitetaan uunivuokaan ja päälle mustapekkakermaa. Tarjoillaan riisin kanssa. 
Helppoa ja nopeaa. 

Huomenna teen itse lihapullia, koska kuopus kyllästynyt murekkeeseen, vaikka samaa kamaa eri muodossa. 

Uutena testiin tulee broileri-nuudelipelti

Vehnänuudelit esikeitetään ja levitetään uunipellille. Joukkoon laitetaan broileripihvejä ja kirsikkatomaatteja. Kanan marinadi kaadetaan nuudelien päälle. 
Kun valmista, niin päälle murustetaan halutessa fetaa.

Tossa on kolme päivää vasta. Vielä puuttuu neljä ruokaa. 

Tekisi mieli taas sanoa, että haussa on hyvää ja edullista.

Hyvä aasinsilta talousasioihin. Aika usein mesetän virtuaalikaverini kanssa, jota en ole koskaan tavannut. Ollaan huomattu, et toiselle on helppo vuodattaa mitä tahansa juuri siksi,koska emme ole tavanneet.

Nyt tällä kaverilla on megalomaaninen talouskriisi, josta ei kehtaa kertoa kuulemma muille kuin mulle. Tuore miesystävä oli järkyttynyt kuoliaaksi, kun kuuli, ettei tyttöystävällä ole kuin muutama euro tilillä, kun palkkapäivää on kolme päivää, Hänen mielestä AIKUISELLA ei voi olla noin huono tilanne. Ahaa, eikö. Mä veikkaan että monellakin kolmen lapsen yh:lla on. 
 Se mikä kaverini mielestä on nyt nolompaa kuin mikään, on se että mies haluaa nähdä paperille kirjattuna tyttiksensä kassavirran. Menot ja tulot. Joo, ehkä vähän kiusallista. Vaikka ajatuksena on AUTTAA, niin ehkä vähän hhmmmhh....

Tämä pari on hieman miettinyt yhteen muuttoa, mutta kaveri pelkää, että se juttu haudataan näiden raha-asioiden vuoksi. Koska kuka nyt köyhän kanssa haluaisi olla. 

Että jos ei uudelle kierrokselle meneminen ole muutenkin hankalaa, niin hankalaa se voi olla myös raha-asioiden vuoksi. Niin lannistavaa. 
 Päätökseni olla yhdistämättä raha-asioita miehen kanssa on oikea!

Välillä ärsyttää olla yksin vastuussa, mutta hitto se on voimaannuttavaa. Enkä yhtään kestä olla tilivelvollinen kelleen. 

Yksi ystävä kävi viikonloppuna itkemässä täällä. Hän on ollut kovin stressaantunut ja nyt paljasti miksi. Kertoi että palkkapäivän tullessa hänellä on yleensä parikymppiä tilillä. Kohta loppuu toisesta lapsesta elatusmaksu ja hän ei tiedä miten pärjää ilman sitä rahaa. 
 Itse olen murehtinut näitä asioita jo vuosi sitten. Valvoin öitä miettimässä milloin joudun luopumaan asunnosta.
 Tänään soitin puhelun töihin ja sanoin, että taidan sittenkin ryhtyä virallisesti kahden lapsen hoitajaksi, enkä vain näin huvin vuoksi ota kahta. Se tarkoittaa palkan nousua. Lisää töitä, mutta lisää palkkaa. Vähemmän stressiä. 
Perheen kanssa asiasta on juteltu ja ratkaisu tuntuu oikealta. Jopa mun 12 v kuopus sanoi, että pääasiassa täällä on helpompaa, jos lapsia on kaksi. ( tai siis viisi. hahha)

Pitää varmaan juhlia muutoksen tuulien kunniaksi. 


2 kommenttia:

marikan polut kirjoitti...

mä en tajua tota broileri-nuudelijuttua. Pistetäänkö ne pihvit raakana? Vai paistettuna?
Kuulostaa ihan mahtavalta!

marikan polut kirjoitti...

niin ja joo, siis mä en esittele kassavirtaani edes vihitylle puolisolleni, tuntuis tosi kummalliselta.
Mä vaan natisen että liian vähän finanssia.
Meillä ei ole yhteisiä rahoja, toinen hoitaa asumiset, toinen syömiset (arvaa ihan vapaasti kuka ja mitä), lasten juttuja vähän tasataan. Yhteiset huvit hoitaa mies.