maanantai 28. syyskuuta 2015

Löytö! Minä!

Mut on kuulkaas niin löydetty. NIIN NIIN löydetty!

Tutustuin yhteen nuoreen heppuun, joka opiskelee dokumentin tekoa  ja jonkun verran juteltu mm.dokumentin aiheista.
Tyypille paljastin itse bloggaavani ja kauhean kinuamisen jälkeen suostuin antamaan näytteen tasottomista jutuistani.

Laitoin tämän:

IDEA:
Mä tajusin tänään, että mun on kirjoitettava best seller, josta tehdään leffa, tv-sarja, näytelmä ja tietysti jenkkeihin tehdä oma versio kaikista näistä ja sitten saan elellä lopun elämääni rauhassa. 
 Kotona raapustelen joitakin rivejä kun siltä tuntuu, leivon pullaa kotiin palaaville lapsille ja heti jos joku korottaa ääntään, mä lähden kävelylle. Päätellen viime päivien menosta, mä kävelen paljon ja usein. 

Best seller kertoisi naisesta, joka alun alkujaan oli hauska ja iloinen, mutta josta aikojen saatossa tulee tylsä kuivimus, joka laskee päänsä pöydälle ja sanoo "en jaksa". (Tän naisen tosi kuvitteellinen esikuva tänään olis voinu itseltään ja lapsiltaan kysyä "Miksi olen muuttunut tällaiseksi" ja sen naisen kuvitteellinen aviomies olis sanonut painokkaasti "niinpä".)

Mutta koska se nainen on pohjimmiltaan fiksu ja tosi syvällinen pinnallisen kuorensa alla, hän tajuaa olevansa hyväosainen ja pilalle hemmoteltu ja pyrkii paremmaksi ihmiseksi. Saa huikean ajatuksen, jolla parantaa omansa ja kaikkien lähimmäistensä elämän, saa nobelin ja oscarin ja ruusuja...
Tai jotain. Jotain se nainen keksii. Huikean kiehtovia tapahtumia, oivalluksia ja tietysti kasvua ihmisenä luvassa. Lopussa se nainen kuolee, ja siitä kirjoitetaan niin liikuttava negrologi lehteen, että se nainen sen lukiessaan olisi voinut sanoa "olin minä sittenkin aikamoinen". 

VASTAUS:
Tossahan vois olla ideaa.Tehdään Bukowskimainen novelli tuosta ja sitten myös käsis, josta dokumentti, mikä olis oikeasti käsikirjoitettu elokuva.


Niin, mitäs sanotte. Sain nyt ohjeen kehittää perslihaksia ja  istua kirjoittamassa. Kärsivällisyyttäkin voi kuulemma kehittää.

jk. Voiskohan Hottiksien keitttiöshown ideoinnista tehdä dokumentin?

2 kommenttia:

Tuula / Oman katon alla kirjoitti...

Loistavaa!
Ja tietty hottisten ideoinnista sais hienon dokkarin. Vois olla aika satiirinen tyylilajiltaan :D Vai oisko ihan silkkaa komediaa?

Puss, sinä löytö!!

marikan polut kirjoitti...

Siis tietenkin sä käsikirjoitat hottikset tohon! Se nainen saa idean tehdä hottikset (ja toteaa tietenkin että tää on loistohuonoidea) ja sitten se keksii jotain parempaa ja asiallisempaa ja maailmojapelastavampaa.

mahtava lötö (ks. Nalle Puh) kumminkin olet!