torstai 13. tammikuuta 2022

Elämäni ensimmäinen budjetti

 Tänään oli palkkapäivä ja mä tein ihan oikean budjetin. Siirsin palkasta säästötilille "ylimääräisen" palkan osan, jolla paikkaan ensi kuun liian pienen palkan. Ja jos työt lisääntyy pian, se ylimääräinen palkka jääkin säästöön! Tein ensimmäistä kertaa siirron taloustilille. Laitoin sinne 900 euroa, jonka pitäisi kattaa ruoat, bensat, mahdolliset pikkupöydät yms. Jos kykenen alkuvuoden kaltaiseen tunnollisuuteen, niin tuo raha on jopa liikaa. Joka kuukausi siirrän sähkö ja vakuutustilille 360 euroa, jolla maksan nuo kyseiset laskut ja saattaa riittää myös harrastusmaksuihinkin aina välillä. 

Eilen kävin Lidlissä ruokaostoksilla. Ostin kolme kassia sapuskaa ja meni vain 55 euroa. Kassissa oli mm pippuripihvejä ja xxl kokoisia possuleikkeitä. Pojat saa ensi viikolla aikamoisia herkkuja. Eli kuten huomaatte, pelkällä jauhelihakastikkeella emme elä. 

No mutta kuitenkin. Laskin kahden viikon ruokamenot. Pikkuisen vajaa 200 euroa. Vaikea ymmärtää. Laskuun sisältyy myös kolme mäkkiateriaa. Mä olen vahingossa ollut todella todella taitava. Kuitenkin täällä syödään ihan hyvin, välillä jopa loistavasti. Eilinen lohipasta muuttui lohi-poropastaksi, koska Lidlissä oli edullista poroa. Poroa jopa jäi, niin ensi viikolla teen samaa ruokaa uudestaan, kun toinenkin pojista on kotona. Hän nimittäin rakastaa tuota pastaa. 

Tänään voisin yrittää keksiä ensi viikolle ruokia noiden pihvien lisäksi. Taas syy kaivaa esiin kaikki lehdistä revityt reseptit.Ei kommentteja: