tiistai 13. syyskuuta 2022

Terveisiä gyneltä

 Tänään olen panostanut ja sijoittanut itseeni isosti. Kävin gynekologilla, jonne en vaan saa aikaiseksi mennä ikinä, koska se maksaa plus kaikki muu vaiva.

Minähän kävin gynen etävastaanotolla pari vuotta sitten ja käytin hormonikorvaushoitoa puoli vuotta. Sit olis pitänyt mennä oikealle vastaanotolle ja siihenhän se kosahti silloin. Nyt olen kärsinyt yövalvomisesta taas plus lihonut, niin motia alkoi jo olla lääkärikäyntiin. 

Aavassa oli oikein mukava gynekologi, jonka kanssa iloisesti jutusteltiin puoli tuntia. En saanut huutia siitä, että olin jättänyt hoidon kesken. Mainitsi vaan että liikaa ei kannata aloittaa ja lopettaa näitä hormonijuttuja. EI! En lopeta. Olen ihan intona siitä, että illalla alan sivellä itseeni estrogeenia. Olen varma että jo ensi yönä nukun hyvin ja sikeästi.

Kysyin voiko tosiaan olla niin, että hoidon alettua voisi hieman laihtua. Hän totesi että jos nukkuu hyvin, on virkeä ja jaksaa tehdä jotain eikä hoida väsymystä pelkästään jääkaapilla ravaamisella. Että sikäli kyllä. 

Jään odottamaan huikeita tuloksia. Vireystasoon. Ja jos se hoitaisi mun sisintä olotilaa, joka on viha ja raivo. On oikeasti outoa että iloisesti lallattelen päiväni läpi ja olen ihan hyväntuulinen, mutta kun pysähdyn miettimään, niin sisin tunne tosiaan on viha. Se mistä viha tulee on kyllä mysteeri. En osaa sanoa vihaanko itseäni, maailmaa vai elämää. 

Niin tai näin, kohta olen iloisesti hihittelevä tyyppi. 

Jk. Se gynekäynti maksoi 246 euroa. Ja kyllä, visa vinkui taas. 

4 kommenttia:

marikan polut kirjoitti...

Pidän peukkuja sille että korvaushoito toimii; vireys olis aika kiva juttu kenelle tahansa. (mulla epävireyttä tällä hetkellä aiheuttaa kissaeläin jonka mielestä mun tyyny kuuluu sille)

Rva Kepponen kirjoitti...

Mä tarvitsisin myöskin lisää vireyttä ja olen alkanut kärsimään lievästä nukahtamisvaikeuksista. Tässä pitää alkaa asennoitumaan niin, että hankin kohta myöskin jotain itseeni siveltävää.

Mullahan ei ole tuohon vaihdevuosiin mitään näkyvyyttä, koska kohtuni poistetiin jo vuosia sitten. Viimeksi kun mitattiin hormoniarvoja, niin olin niiden mukaan vielä hyvinkin hedelmällisessä iässä. Mulla maksoi melkein 200€ ne pelkät labrat. Täytyy alkaa miettimään tuotakin puolta.

Helmi Nainen kirjoitti...

Toivotaan, että toimii kaikilla halutuilla tavoilla!
Mun ainoa oire oli se, että lopetin nukkumisen kertakaikkiaan. Onkohan siitä jo vuosi..? Suihkaus iltaisin iholle ja viikon käytön jälkeen nukuin kuin pikku (iso) murmeli. Nykyään valvon harvakseltaan ja niihin yleensä syynä ajatukset.

P kirjoitti...

MArika, kyllä se korvaushoito ainakin viikon toimi kuin unelma. Nukuin todella hyvin. Sit on tullut taas jonkinlaisia valvomisiakin, mutta ei pahimman laatuisia. Toivon että paranee entisestään. Laihtumista ei ole tapahtunut. PAska tuote!

Helminainen, kiva että olet noin hyvän avun saanut. Mua sen auttoi just noin silloin pari vuotta sitten. EI mullakaan muita oireita ole ollut. Ehkä.

Kepponen, ihanan nuorekasta että olisit vielä hedelmällisessä iässä :) Mutta joo, hanki ihmeessä suihketta tai mitä ikinä saisitkaan. Mä kyllä peukutan sen puolesta.