maanantai 5. huhtikuuta 2021

Talouskriisi tai kädettömyys

 Taas ollut kohtalokas viikko talousrintamalla. Juuri sellainen, että yleensä olen tässä kohtaa lopettanut menojen ylöskirjaamisen. Viikko alkoi toiveikkaana, mutta sitten tapahtui jotain. Piti ostaa uusi tietokoneen johto. Auton öljynvaihto. Pääsiäismunia. Liikaa limua koska poikkeusviikko. Loppusaldo 505 euroa. Vaikka erittelin menot, niin silti en tajua mitä hittoa tapahtui.

Edellinen viikko oli 250e ja siitäkin pitäisi tiputtaa 50 e alas. Kuten näette, ei ole kovinkaan helppoa. 

Tän viikon haaste on ostaa ihan hirmu vähän mitään, mutta koska keskimmäinen täyttää 18 vuotta, pitää tilata ravintolasta jotain hyvää ruokaa, kun  ei kerran voi mennä ulos syömään. Ja olen luvannut antaa satasen lahjaksi. Tällä matikalla saisin kuluttaa tällä viikolla ruokaan ja bensaan siis viisikymppiä. Hervotonta naurua.

Tämän lisäksi kiuas on ehkä rikki. Eilen keskimmäinen saunoi ja sanoi ettei sauna olen kovinkaan lämmin ja kun kiukaalle heittää vettä, se lähinnä solahtaa läpi vaan, eikä tule höyryä. Totta, näin oli. Ahistus.

Meillä saunotaan jotakuinkin joka päivä ja elämä saunattomana olisi karua. Mutta uusi kiuas asennuksineen veisi aika hitosti rahaa. Jos sen hankin, joudun lyhentämään kesälomaani. Olin jo sanonut töihin, että laittavat minulle neljän viikon loman kesäkuuhun, mutta lyhennän sitä loppupäästä, jos taloustilanne ei salli lomailua.  Pitäkää peukkuja, että saan lomani. (Jolla ei ole mitään tekemistä nyyh ja kyynel. Paitsi toki se perinteinen kesälomanalkumökkeilylastenkanssa)

Mut ihanaa, on maanantai ja huomenna alkaa oikea arki. Mä olen jo kyllästynyt tähän pyhään. 

3 kommenttia:

Taru kirjoitti...

Tsemppiä sinne - noi yllättävät rahamenot ovat ihan kammoa. Mun pitäisi edelleen uusia autontuulilasi ja dvd soitin hajosi. Toisaalta DVDt ovat kai vähän jo passe.

Iloa uuteen viikkoon <3

P kirjoitti...

Dvd on hiukan passe, mut niitä saa kaupasta kahellakympillä. Ainakin omani maksoi joku vuos sit.

marikan polut kirjoitti...

oivoi rahanmenoa. Nuorison - sekä kotona asuvien että muualle jo muuttaneiden - tarpeet ovat pohjattomia, ja sellaisia joihin niiden omat rahat eivät riitä. Viikko- ja kuukausibudjetti romuttuvat noin sekunnin sadasosassa :(

Mä luen joka kerta ton seuraavan postauksen otsikon että Pyhä Aarrekartta. Mietin millainen on pyhä aarrekartta. Varmaan ihan todellatodella upea :D