keskiviikko 10. tammikuuta 2024

Viikon talousteot :D

 Viikon talousnero teot:

-On jo keskiviikko, enkä ole käynyt kaupassa. Okei, eilen kävin ostamassa puuttuvan sipulin ja valkosipulin, mutta koska maksoin ne muutamalla palautuspullolla, niin sitä ei lasketa, koska rahaa ei kulunut. 

-Tiistaina ja keskiviikkona olen syönyt lounaaksi puuroa. Halpaa ja ihmeellisen hyvää. 

-Eilen tein vegaanista linssicurryä keskimmäisen kanssa. Hän, minä ja miniä syötiin ja tykättiin paljon. Miniä sanoi että on ennakkoluuloinen kasvisruokaa kohtaa ja yllättyi iloisesti. Ruokaa on vielä ainakin tälle päivälle. 

Koin todellakin valaistumisen hyvän ja halvan ruoan suhteen. Linssit oli hyviä ja jollei vaadittavia mausteita laske mukaan, niin hinnaksi tuli ehkä kolme euroa. Seuraavat intialaiset pöperöt onkin edullisia, koska nyt on jeeraa, korianteria ja garam masalaa ikuisuudeksi. 

Valaistuin siitäkin, että tuollaiset kasvishässäkät tosiaan voi olla herkullisia. 

-Semmoinenkin talousteko, että päätin ottaa rahastosta rahaa ulos ja maksaa lopun visan veke kokonaan. Vapautuu satanen kuussa ja kohta sitä tarvitaan.

-Irtisanoin Book beatin (Oli tarjous neljä kk kympin. Kuuntelin yhden kirjan :D ) ja Ruutu plussan. 

Kun ynnää yhteen visan satasen, ruutuplussa 18 e, entisen inttipojan avustus 15 e (Maksoin intin ajan rahastoonsa ton minimin) ja puskuriin menevän 50 e, niin kuukausimenothan pienenee 183 euroa. 

Jos saan ruokamenot kuriin näillä keinoilla, joita tässä nyt harjoittelen, niin ehkä nekin tippuu edes 100 e kuussa. Sitten onkin jo koossa summa, jolla asuntolainan korot ehkä nousee. 

-Karkkia en ole tällä viikolla syönyt kuin ehkä kolme konvehtia. Jos herkkuhimo iskee, niin kotona on kolme laatikkoa suklaata jäljellä, ei tarvitse ostaa tässä kuussa ainakaan. Toki olisi mahtavaa jos tämä (hetkellinen?) makeanhimo olisi laantunut ihan oikeasti enkä ikinä enää olisi megalomaaninen herkkuperse.

Huomio: On hiemu paljon hauskempaa leikkiä tällaista taloudellista pihistelijää, kun ei ole oikeasti hirveässä pulassa. Et on huolta, mutta ei ole in deep shit. 

Tiedostan tuon. 




2 kommenttia:

Rva Kepponen kirjoitti...

Minun pitäisi saada myös lisättyä kasvisruokia ja mielellään edullisia perheen ruoka-arkeen. Taloudellisesti ei olisi pakko, mutta terveyden kannalta minun pitäisi saada lautaselle enemmän kasvisjuttuja ja keveyttä tai kohta olen ihan raato.

Linssicurry voisi mennä kokeiluun meillä.

P kirjoitti...

Terveyden kannalta on lähes yhtä haastavaa, kuin talouden takia. Musta jostain se motivaatio kannattaa löytää. Jos mä välillä tässä onnistun, niin olen kyllä hirmu tyytyväinen.
Just luin jostain vinkin, että jos haluaa perhettä kouluttaa kasvisruokiin, kannattaa aloittaa tex mexistä, jossa makua niin paljon, ettei lihattomuus paista silmään eikä suuhun.