perjantai 17. joulukuuta 2021

Haaste Uuteen vuoteen.

 Joka vuosi joulu yllättää sillä paljonko siihen menee rahaa. Vastaus on paljon ja en edes suostu laskemaan yhteen kuluja. Sen paljastan, että suklaaseen meni 33 euroa. Niin ja Alkoon satanen. Jälkimmäisen syy on älyvapaa. Keksittiin isoimman nuorison kanssa, että juodaanpa aattona drinkit. Tehdään Long island iced tea-drinkit. Sitten kun Alkossa etsin tykötarpeita, hiukan kauhistutti. Viina on kallista. No, säästyyhän se jossei se mee sanovat viisaat. Eli jos nyt tehdään yhdet drinkit, niin seuraavina vuosina tehdään myös ihan niistä samoista pulloista. 

Sit tässä rahoja laskiessa tajusin että kuopuksen rippijuhlat on tammikuun puolivälissä. Ihanaa, mutta rahan menoa.

Sit keskimmäinen, jota ei ole autoilu kiinnostanut, keksi että hän voisikin mennä autokouluun. Jonka lisäksi kuopus menee mopokouluun. Mulla on toukokuussa Kreikan matka. Äkkiä laskettuna mun pitäis saada kasaan n 2500 e. Puolessa vuodessa. Hihhei. 

Tähän kun yhdistää sen, että puskuritili on hyvin vakavasti tyhjentynyt ja sitäkin pitäisi täyttää. Haaste ensi vuodelle.

Jatka ostamattomuutta. Älä osta uusia vaatteita. Laihdu, niin mahdut vanhoihin vaatteisiin. (Rahaakin säästyy jollei osta herkkuja)

JA hitto vieköön. Pemistä se samperin arkkupakastin ja syö sieltä kaikki syötävä. Kaikki siellä on syötävää. Oikeasti. Se on siivottu viime vuonna ja jäljelle jäi RUOKAA. 

Rahastoon olen säästänyt enemmän rahaa kuin olin suunnitellut. Haaste: anna niiden rahojen olla siellä. Älä nosta. Kyllä ne autokoulut maksetaan ilmankin. 


Pitääkin pitkästä aikaa ehkä tehdä uuden vuoden lupauksia.


jk. Saat sen mistä luovut saisi nyt pitää paikkansa. Paikallisessa Face-ryhmässä opiskelijaäiti kysyi saisiko hakea tyhjiä pulloja, että voisi ostaa lapsille jouluksi ruokaa. Mä laitoin hänelle mobile payllä kympin. 

Tänään laitoin kympin yhteen toiseen sydäntä särkevään tarkoitukseen. Olen ollut herkällä tuulella. 4 kommenttia:

Rva Kepponen kirjoitti...

Ihana, kun autoit opiskelijaäitiä <3

marikan polut kirjoitti...

❤️
oot jouluhenki!

Taru kirjoitti...

♥️♥️ joulumuija oot ♥️♥️

P kirjoitti...

Joku joulumielikohtaus iski :)