lauantai 12. marraskuuta 2022

Perjantai

 Eilen illalla välillä katsoin telkkaria ja välillä roikuin somessa. Ihan loppuillasta huomasin että mitä pidempään ja etenkään myöhempään instassa pyörin, sitä enemmän alan inhota ihmisiä. 

Minähän en oikeasti ole ihmisvihamielinen, mutta näemmä instan loputon selailu saa mut tuon kumman tunteen valtaan. Sellainen "te (me) olemme ihan turhia ja typeriä. 

Oikeasti se on ehkä vain yliannostus. Seuraan monia tilejä, joissa urheillaan paljon. Se inspiroi. (Tai aiheuttaa kateutta) Mutta tuntien selailu saa aikaan fiiliksen, että mitä te kaikki vouhotatte. Sama koskee ihania sisustustilejä. Tai mitä vain. 

Eli liika on liikaa.  Millä saisi itsensä irti siitä loputtomasta selailusta? 

No keksimällä muuta tekemistä olisi kai vastaus. 

Esimerkiksi ottaisin vakavissani oman ruokahaasteeni, jonka vaativimman jutun keksi Rouva Kepponen. Eli pitää tehdä edes yksi uusi ruoka pakastimen antimista. 

Eilen googlasin uuden ohjeen kanasta. Kanapata, jossa on tuoreita herkkusieniä. Sieniä siksi, kun eilen niitä oli kaupassa punalaputettuna 

Lannisti vain kuopuksen "en tykkää herkkusienistä" lause. Mä jo näen kuinka tämä ruoka floppaa ja päätyy roskikseen. 

Näin se ihmisen into uuteen saadaan tapettua. 

Mun äiti muuten inspiroi mua hirmuisesti tässä yksi päivä. Se asuu kolmen teinipojan vahti s toista viikkoa ja näemmä ruokkii niitä älyttömän  halvalla. Viiden päivän ruokiin ja hedelmiin ja kasviksiin ja kananmuniin jne oli mennyt 48euroa. Mä en vaan tajua. 

Salaisuus on kai keitto ja lihapullat ja perunamuusi. 

Millon opin noin talousneroksi?
2 kommenttia:

marikan polut kirjoitti...

mä en pystynyt edes itseäni ruokkimaan viikossa tuolla viidelläkympillä, missä vika?

oon huomannut saman: loputon instassa pyöriminen tekee ärtyisäksi. Mutta siitä ei kumminkaan oikein pääse eroonkaan. Enkä ihan kokonaan haluakaan, koska on siellä hyviäkin tyyppejä, esim. keksiäkäisiä naisia :)
Mua itseäni ärsyttää ehkä eniten se, että jään helposti pyörimään ihan turhaa ympyrää, ja insta muuttuu aikasyöpöksi. Yhtäkkiä vaan huomaan, että aikaa on mennyt tolkuttomasti ja mitään ei ole tapahtunut.

Rva Kepponen kirjoitti...

Mä aina joskus mietin, että mun aika menee monessakin jutussa hukkaan. Töissä joudun koko ajan miettimään, että mitä hoidan ja mitä en. Siksi taas välissä ajattelen, että miksi vapaa-ajankin pitäisi olla hyödyllistä. Siksi voin pyöriä instassa. Harvemmin ehdin pyöriä siellä niin paljoa, että kyllästyttää. Onhan siinä sellainen riski, että joku on matkustanut johonkin todella kiinnostavaan paikkaan ja tulee sellainen pakonomainen tarve selvittää, että kuinka sinne pääsisi ja mitä se maksaisi. Sit joskus voi käydä niin, että tulee ostopäätös. Samalla logiikalla voi sortua kakun tekoon :)