keskiviikko 27. lokakuuta 2021

Huikeaa taloushallintaa

 Taas oli silkkaa säästöä. Tilasin Zalandolta kaksi talvitakkia. Toinen oli tylsä ja toisessa näytin siltä, että olisin pukeutunut makuupussiin. Palautukseen molemmat=hirmuinen säästö. 

Ruokaan on mennyt tässä kuussa 520 euroa. Jos olisin ihan järjettömän natsitiukka, niin selviäisin loppuviikon ehkä kympin ostoksilla. Tässä hyvä tavoite! Mutta vaikka menis kolemkin kymppiä, olisin ollut taloudellisempi kuin ikinä. Ja tästäkin on varaa vielä tsempata ilman että laatu kärsii. 

Mun rahastosäästötili on jo 15 euroa plussalla. Se on niin innostavaa, että todellakin aion lykätä kaikki ylimääräiset rahat sinne, kunhan tämä työtilanteeni normalisoituu. Kohtahan mä voin jäädä vaikka varhaiseläkkeelle noilla rahastorahoilla :D  Nyt mä oikeasti vasta sisäistin sen mitä korkoa korolle jutut tarkoittaa. Jos tuo 450e lojuis mun säästötilillä, sen arvo vaan pienenis. Nyt se sama summa on muutamassa kuukaudessa kasvanut 15 euroa. Tosta noin vaan. 

Tässä talousinnossani tein laskelmia. Triljoonatta kertaa laskin kuukauden menot, mutta nyt tein budjetin ruoalle, bensalle ja muulle. Jos pitäytyisin budjetissa (KUN pitäydyn) , niin saisin säästöön joka kuu 300 euroa!!! Ja tämä laskettu tämän päivän tilanteen mukaan, kun mulla on liian vähän töitä. Mä olen mykistynyt. Tähän mennessä olen laskenut, että pärjään näillä tuloilla juuri ja juuri. Mitään säästöä en ole edes kuvitellut saavani. Haaste itselle. Marraskuun aion pysyä budjetissa. Huom, olen kyllä pysynyt lokakuussakin ja todellakin saattaa jäädä säästöön parisataa. Mä en ymmärrä tätä. Onko se tosiaan niin, että ei ne isot tulot vaan pienet menot??? Mä en ole tässä kuussa ostanut mitään ylimääräistä, paitsi kaksi lelukoria kirpputorilta. Jos kerran lasten lelut on aina olohuoneessa, voisko ne edes olla kivoissa pinkeissä koreissa? 

Joulu on kyllä ovella, joten kaikki nuo säästöt mitkä saan kasaan, menee jouluun, mutta JEE, ne menee siis palkkarahoista eikä säästöistä, mikä on kovinkin jees. Hyvä talous, here I come!

Kun mä nyt olen niin innoissani kaikesta, niin voisinko myös tehdä kiertävän ruokalistan. Edes kolmen viikon ruoat jos saisi kasaan, niin sekin olisi uskomatonta vaihtelua elämään. Nyt meillä on ehkä viikon kiertävä lista. Ei naurata vaikka naurattaakin. 

Jos jokainen mun lukija sanois edes kaksi ruokaa, niin kolmen viikon ruoat olisi kerätty kasaan hetkessä. Ja juu, ei tarvitse mainita jauhelihakastiketta yms :D 

Kiitos ja näkemiin

7 kommenttia:

marikan polut kirjoitti...

no mä sanon paistetut gnocchit (ja ei, en keitä niitä vaan paistan, sit mä sanon kalapuikot ja perunamuusi ja dippikastike
Nuggetit
Lihapullat
...nekin mä sanon :)

P kirjoitti...

Ihanaa kun sanoit jotain uutta. Noi gnocchit pitää testata. Maustetaanko niitä jollain? Kalapuikot vois olla kiva ekaa kertaa vuosiin ja Huraa, nugetteja on pakkasessa. Lihapulliinkin on jauhelihaa 😮

marikan polut kirjoitti...

Mä teen nämä gnocchit näin:

pilkon kasviksia (esim. porkkana, sipuli, kaali, paprika) ja kuullotan /freesaan /wokkaan /paistan ne. Pistän sivuun.
Paistan (marinoituja) kanasuikaleita (samalla pannulla, ei tartte pestä.) pistän sivuun.

Paistan gnochhit niin hyvin kuin osaan, mahdollisimman rapeiksi, edelleen samalla pannulla, ei tartte pestä.

Laitan joukkoon kasvikset ja kanasuikaleet.

En ole ihmeemmin maustanut, jos olen käyttänyt valmiiksi marinoituja suikaleita.

Tää on nopeahko, pyttipannun tapainen setkotus.

Rva Kepponen kirjoitti...

Mä sanon:
-nakkikastike ja keitetyt perunat
-porkkanaletut, kermaviilikastike ja keitetyt perunat

P kirjoitti...

Kiitos MArika ohjeesta. Täytyy testata ehdottomasti.

Rva Kepponen, ainiin nakkikastike. Kiitos muistutuksesta.
Teetkö sä porkkanaletut itse ?

Anonyymi kirjoitti...

Linssikeitto, varsinkin peruna- ja porkkanapohjaan tehty, on hyvää ja täyttävää. Muutkin keitot.. Tortillat, tacot, nachovuoka.. Kanapasta, tonnikalapasta..

Rva Kepponen kirjoitti...

Teen porkkanaletut itse, sotken ihan vaan peruslettutaikinaan hyvin hienoksi raastettua porkkanaa.

Sit vielä vanha tuttu tähdevinkki: minestronekeitto.
Eli jauhelihan loput, paseerattua tomaattia, vettä, kasvisliemikuutio, pastapussien jämät kiehumaan keittoliemeen. Sekaan voi heitellä kasvisjämät tai herne-maissi-paprikan pussin jämät.