keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Konseptia vailla

Mä olen niin mennyt metsään kuulkaas tän blogin kanssa. En edes tiennyt sitä, ennenkuin avasin Olivian lukijapalstan. Siellä joku hehkutti intoaan Olivialaisten bloggausjutusta. Nyt hänkin on "hionut konseptin päässä ja paperilla valmiiksi". Siis miksi oi miksi, mä en ole päämäärätietoinen ja kunnianhimoinen ja hionut konseptia vatupassin avulla, ennenkuin aloin kirjoittamaan?
Miksen ole käynyt hankenia, miksen edes osaisi tehdä mitään konseptia tähän epämääräiseen harhaiseen tekemiseeni, jota jossain piireissä voisi sanoa myös säälittäväksi avautumiseksi?

Toinen lehdistä bongattu juttu, mikä nauratti, oli Riikka Pulkkisen haastattelu. "Oma aika on tietysti nyt rajallista, mutta odotin äitiyden sisältävän voimakkaampia ärtymyksen tunteita". Rakas nerokas kirjailija Riikka. Sun vauva on neljä kk, ei ne silloin vielä ärsytä. Eikä edes se äitiys. Väsyttää voi ja väsyttääkin, mutta ei se ole vielä "ärsytystä". Odotas kun lapsi hyppii nenälle ja sano sitten ettei ärsytä. (Okei, mä tunnen ihmisiä, joita omat lapset ei ärsytä. Ja se taas ärsyttää mua :) )

Kaveri kertoi sanoneensa vanhemmilleen, että toivois lastensa olevan jo isoja, koulunsa lopettaneita, ettei tarttis koko ajan stressata miten niillä siellä menee. Isä oli siteerannut Ylppöä: "Sitten helpottaa kun nuorinkin lapsi pääsee eläkkeelle". Raskasta tajuta, että toi pitää paikkansa.

Äkkiä joku pinnallisempi juttu loppuun, ettei joku luule mun muuttaneen konseptiani. Kokeilin tänään mun pikkupikkumustaa. Se on yläosasta hieman vilahteleva. (suomeksi löysä rintojen kohdalta) Johtopäätös: rinnat pienentyneet (entisestään) kehokuurin aikana. Onko se pieni vai iso hinta maksettavaksi  kapeammasta lantiosta jää sitten pohdittavaksi.

7 kommenttia:

Rva Kepponen kirjoitti...

Onneksi sulla ei ole konpsetia. Se kun tuntuu muutamia kaupallisella alustalla toimivia virkistäviä poikkeuksia lukuunottamatta tarkoittavan, että bloggaus sisältää:
-päivän salaatti tai aamupalakuvat
-nellykollaasi
-päivän asukuva varpaat päin sisäänkännettynä ja töröhuulilla
-yhteistyöpostaus milloin mistäkin fantastisesta jutusta

Mä en ainakaan jaksaisi lukea.

Oon muuten skipannut Pulkkisen haastattelut ensimmäisen lukemani jälkeen. Näyttää uusi kirja tulleen ja vaatekaapin esittelyn sijasta Pulkkinen esittelee äitiyttään ja toimittaja vetäisii hatusta loput.

Tuula kirjoitti...

Ensinnäkin, sä et nainen tarvitse mitään hiton konsepteja, sä olet sellaisten yläpuolella ja loistava juuri siksi :)

Mäkin luin Pulkkisen haastattelun ja mietin samaa kuin sä. Hihi :D Musta se nainen on jotenkin pikkuvanha.

Mä olen ajatellut vain niin pitkälle, että lapset muuttais pois kotoa ja sit helpottais. Mutta jos pitää odottaa vielä niiden eläkettäkin, niin OMG. Annan periksi ja varaan riittävästi siideriä jääkaappiin ;)

Muusa Liinpaa kirjoitti...

Multakin puuttuu konsepti, tai ehkä ongelma on se että oon lykännyt yhteen blogiparkaan ainakin viistoista eri konseptia... se kun on sisustusblogi, äitiblogi, henkisen kehityksen puuttumisen blogi, erityislapsiblogi, matkustusblogi, ruokablogi, vaateblogi, yleinen nillitys blogi...

Eihän nelikuisessa lapsessa voi ärsyttää mikään muu kuin korkeintaan se ettei se nuku...

Niin ja, eiks ois oikeesti kivaa jos vois täsmälaihduttaa ;) Mä pitäisin isot tissit ja poistaisin takapuolesta senttejä ja allit sais lähteä ja, ja...

marikan polut kirjoitti...

Voi räkä, multakin puuttuu konsepti, poseerauskuvat ja muutama muu juttu vissiin myös. Päämäärä kait? Puuttuu siis.

P kirjoitti...

kepponen, pitäskö sittenkn alkaa kuvata ruokia (kanaa ja papuja) ja ottaa muutama töröhuulikuva?

Tuula, konseptien yläpuolella? Liian vallaton?
Juu, hanki siideriä :)

Yksis, sulla tosiaan on konsepteja. Mua erityisesti viehättää tuo henkisen kehityksen puuttumisen blogi. Samaistun täysin.

Täsmälaihdutus olis tosi tosi kiva. Mä haluan laihtua oikeista paikoista. Tai kenties siirtää pebasta rintoihin. Päälläseisonnassa valuttaa....

Marika, Sulta puuttuu poseerauskuvat. Please, ala mennä siihen suuntaan :) Aattele kuin hauskaa meil olis. Sulla olis niihin kuitenkin joku älykkönäkökulma

Taru kirjoitti...

Vielä lisäyksenä teidän loistaviin kommentteihin:

- Pulkkinen on takakireän oloinen ja viimeisimmät kirjat ovat olleet pitkäveteisiä ja jaarittelevia
- kaupallisten blogien (kamalin) merkki on hammasharja tai leluarvonta...yök
- Onneksi sun blogista puuttuu konsepti

Leonida kirjoitti...

Mä en tiennyt, että blogissa voisi edes olla joku konsepti ihan paperilla mietittynä. Ei minulla ainakaan ole konseptia, koska haluan vapauden kirjoittaa blogiini ihan sitä, miltä milloinkin tuntuu. Oikein hyvä siis, ettei sulla ole konseptia. Pidettäiskö me siis konseptivapaat blogit? Se voisi olla hyvä mainosvaltti... Siis, jos blogia pitäisi jotenkin mainostaa.

Mä ajattelin ihan samaa Pulkkisen haastattelun luettuani, että eihän vauvat voi vielä ärsyttää. Ja sanoisin, että jos on vain yksi lapsi, pääsee aika pitkälle ilman ärsytyksiä. Meillä meni hurjan hyvin esikoisen kanssa reilu kaksivuotiaaksi - kunnes kuopus syntyi. Kuopuksen vauvavuoden aikana univaje oli niin suuri, että pinna meni ihan tyhmnistä asioista isomman kanssa. Siis kaksi-kolmevuotiaan kanssa. Hävettää ja harmittaa vieläkin, että pilasinko ipanan jotenkin kiukuttelemalla kaatuneiden maitojen takia. :( Mikään ei ollut tietenkään lapsen vika.

Sittemmin lapset ovat kyllä osanneet ärsyttää vaikkapa leikkimällä kuuroa niin kauan kuin nätisti pyydetään...