maanantai 4. joulukuuta 2023

Maanantai

 Radiossa kyseltiin äsken millaisia säästövinkkejä ihmisillä on käytössä. Mua nauratti, koska olin vain ja ainoastaan halvan bensan takia vaivautunut lämmittämään auton ja poistumaan kotoani. Eli tankkasin. Sitten ajoin Lidliin käyttämään vitosen etukupongin, jonka saa kun ostaa 40 eurolla. Yritin suht tarkkaan laskea, että pysyn tavoitteessa. Ostin jouluksi graavilohta ja mätiä. Huomenna pitäisi miettiä fiksuja ruokia tuleville viikoille ja käydä ostamassa uudestaan neljänkympin satsi. 

Eilen sanoin keskimmäiselle, että haudutapas chili con carne jo tänään, koska huomenna sähkö on samperin kallista. Et on eroa maksaako kolminkertaista vai kuusinkertaista hintaa. Juuri nyt pesukoneet odottaa täysinä sitä, et uskallan laittaa ne päälle. 

Olen siis pakotettu olemaan talousguru itselleni.

Muita vinkkejä on se, etten ole ostanut mitään muuta kuin ruokaa ja bensaa. Vaikka mulla oli vapaa viikonloppu, en tehnyt mitään rahaa kuluttavaa. Siis mitään poikkeuksellista. Kävin kahvilla muutamalla ystävällä, nukuin paljon, kävin korismatsissa. Ja hei, kävn matsin aikana kahvilla kuopukseni tyttöystävän äidillä. Tapasimme ensimmäistä kertaa. Musta on hauskaa, et molemmat olemme tyyppejä, jotka haluaa tavata uusia ihmisiä ja mielelllään lasten kavereiden vanhempia. Eli oli oikein hauska visiitti. 

Mä olen nähnyt monena yönä unta, että olen tapaillut jotain tyyppiä vähän niinku pakolla ja joka kerta tullut siihen tulokseen, ettei voi seukata jos ei halua. (Pohjoisen mies kysyin voinko miettiä et ensi vuonna tavattais. Sanoin että voin mä miettiä, mutten kyllä tiedä miten meidän tapaamiset saadaa ikinä onnistumaan. Taisin jotenkin loukata häntä. Mut oikeasti, kuin ihmeessä voi järkätä tapaamisen, jos molemmat on naimisissa työnsä kanssa? Lisäksi olen vähän pitkästynyt kuulumisten vaihtamiseen. )



1 kommentti:

Rva Kepponen kirjoitti...

Hyvin talousguruiltu!

Me emme uskaltaneet siirtyä pörssisähköön lainkaan. Nuoriso on niin huolentonta, että meillä varmaan olisi sauna päällä vähintään 2t juuri kalleimpaan aikaan, koska eipä tullut tsekattua. Onneksi kauppasivat meille syksyllä meille taas kiinteää sopimusta siedettävään hintaan. Ihan on riittävästi kikkailemista, että saadaan pidettyä mökin ylläpitolämmityskulut jotenkin järkevinä.