maanantai 20. elokuuta 2018

Itseltään kadonnut

Heipä hei. Muistatteko mua? Mä olen se, joka saa satunnaisia puuskia ja etenkin taloudellispuuskia  muutamiksi tunneiksi.
Mä olen taas täällä ja nyt aion pysyäkin.

Olen miettinyt miksi katosin ja missä olin. EN tiedä. EN yhtään! Muistan, että palasin Kreikasta ja sitten muistan, etten ole jaksanut avata konetta ja lukea edes blogeja. EN JAKSANUT! Minä, joka olen n kahdeksan vuotta aloittanut aamuni kahvilla ja blogeilla.
Mä en tietääkseni ole masentunut, mä vaan en ole jaksanut tai viitsinyt. Jotenkin katosin itseltäni enkä ollut minä.

Kesä on kyllä ollut kiva. Että kyllä mä mitään olen jaksanut.  Miinus vain on että mä vaan lihon ja sit en liiku ja sit taloudelliskatsauskin pitäis tehdä kilokatsauksen ohella.https://kotiliesi.fi/ihmiset-ja-ilmiot/raha-laki/kakeibo-japanilainen-tapa-saastaa-on-nerokas/

Ehkä mä aloitan taloudelliskatsauksella. Luin uudesta Japanilaisesta säästöjutusta nimeltään Kakeibo. Mä en vaan tajua miksi se on niin uusi ja ihmeellinen.

Laske kuukauden tulot, vähennä pakolliset menot. Päätä paljonko haluat säästää. Pidä kirjaa menoista ja joka kuukausi katso, missä kohta voisit vielä parantaa.

Olin että aahaa. Haluan säästää 400 e kuussa. Se tarkoittaa, että ruokaa ja bensaan jne jäisi n. 200e viikossa.
Mistäs tinkis??

Mutta kyllä, mun pitäisi säästää tollanen summa, jos päätämme lähteä lasten kanssa Kreikkaan ensi kesänä. Miehen kahden tyttären ja mun kolmen pojan. Suhtauduin siihen pitkään sillai että "ääh ei ole rahaa ja ääh, enkö mä saa lomailla ilman lapsia ulkoisilla mailla yhtään?" Mies sitten piti pitkän puheen aiheesta "mä haluan lähteä kaikkien lasten kanssa reissuun ja sunkin pojat on jo sen ikäisiä, että kohta ei meidän kanssa matkusta ja tämä alkaa olla viimeisiä aikoja kun se on mahdollista." Mä sulin kohdassa "haluan lähteä sun poikien kanssa reissuun".
Voin kuulkaas sanoa, että juuri kukaan tuntemani ei haluaisi! Mennä reissuun kumppanin lasten kanssa.

Mutta sitten tässä on se rahakysymys.

Yksi hirmu hyvä säästökohde meillä jo on. Pullorahat ja pikkukolikot laitetaan possuun ja sieltä matkatilille. Kuopuksen kanssa laskettiin jo, että meillä on 60e säästössä ja sillä seitsemän henkilöä syö jo kolmena päivänä lounaan kreikassa. Tällasta matikkaa!
 Junnu ihastui tähän säästömuotoon ja aikoo nyt itsekin pullorahat laittaa possuun. Fiksuna tajusi kuitenkin, että jos liikaa ostaa limua niin jää kyllä tappiolle. "Mutta voin mä niitä pulloja kerätä ulkootakin".

Olen ehkä joskus ennenkin kysynyt, mutta kysyn taas. Mikä on realistinen summa jolla 4-6 henkinen perhe SYÖ viikon? Eli paljonko menee kauppaan rahaa?
Mä olen satamiljoonaa kertaa aloittanut menojen seuraamisen, mutta aina se on kosahtanut johonkin. Eli siihen järkytykseen, että taas meni rahaa liikaa.
Sen jo tiedän et jos on laiskoja päiviä tai laiskoja hemmottelupäiviä, niin rahaa menee niin paljon että sillä eläis yh-äiti viikon tai kaksi.

Nyt mä olen taas motivaation huipulla ja päätin että tänään syödään eilisiä jämiä (tortillaa), huomenna mies saa pitsan pakkasesta ja mä vaikka salaatin. Sit onkin palkkapäivä ja voin yrittää ostaa viikon safkat kerralla jos joku vaan sanois, mitä se on.

Jk. Olen löytänyt vesijuoksun ja nyt pyhä päätös pitää se mun elämässä. Tän hetken työtilanne on se, et mulla ei ole vapaa-aikaa kun pari kertaa viikossa joku tunti, niin nyt ne tunnit on käytettävä vesijuoksuun.
Viime viikolla vein "työn" kahdeksi tunniksi pois. Vesijuoksin ystävän kanssa 40 min, makasin poreissa tovin ja sit hain työn takas.
Eilen vesijuoksin 45 minuuttia.
Torstaina menossa taas.

Mitä muuta voisin tehdä? Kotona? Nopeaa ja helppoa?
6 kommenttia:

Tuula kirjoitti...

Kiva, että oot bäk ♥

Tuosta taloudellisuudesta pähkin, että vaikka mä miten päättäisin säästää, niin maailma aina keksii jotain käyttöä mun rahoille. Nyt uusimpana taas - surprise! - autoremppaa. Että ihan sama vaikka juoksen Lidlissä ja yritän olla taloudellinen, niin mitään ei säästöön jää ja lapselle/lapsille luvattu etelänmatka toteutuu ehkä joskus vuonna 2050...

Säästää vois varmaan ruuissa, mutta toisaalta aika ei aina siihen riitä, eikä jaksa kaikkea vapaa-aikaa kokata/pakastaa halpoja ruokia etukäteen. Kai se on sit joku hinta maksettava siitä, että toisinaan yrittää ottaa lungisti ja vaikka lukea kirjaa :D

P kirjoitti...

No toipa se just on. Just kun luulee et on säästöjä, niin on auton huolto (525e) tai uudet kesärenkaat (300e)
TAi joku vaatejuttu. Esim teini tarttee (haluaa) uusia vaatteita. Jotain aina.
Eli pitää olla matkatili ja jotainainakuitenkin tulee-tili. Ja sit se tili jolla pitäis elää. ELi noi kaikki tilit yhteensä.

Taru kirjoitti...

Ihanaa, että oot bäck

Mulla sama juttu, kaikki mitä tulee, menee, ja auto on maailman viheliäisin vehje. Ensi vuonna mäkin olen luvannut vielä pojat reissuun joten viime kerralla se tiesi armotonta säästämistä ja sitä, etten ostanut kunnolla joululahjoja lapsille.

Tsemppiä ja muiden säästövinkkejä odotellessa.

Puolis kirjoitti...

Kiva kun oot takas!!! En osaa ottaa taloudellisuusjuttuihin mitään kun pistin just 2700 hampaistoon ja pari sataa muumimukeihin (joo oli pakko, koska tuli muumimukipsykoosi) ja sit ihmettelen että millä hemmetillä mä elän. No luottokorteilla... Ai niin ja autoonkin pistin monta sataa.

Mut kiva kun tulit takas!!!! Ihan oikeesti!

marikan polut kirjoitti...

ihanaa kun oot takas; olen kaivannut sua niin!

Mä en myöskään ymmärrä kakeiboa. Mitä uraauurtavaa ja ihmeellistä on tilikirjassa tai menojen muistiinmerkitsemisessä?

Kova säästötavoite sulla, ja hyvä säästökohde.
Mä kaipaisin myös käteviä, edullisia, helppoja ja ravitsevia ruokia. Helppoja laittaa. Tulis paljon. Olisivat superravitsevia. Ei nousis paino. Ei tulis jälkikoomaa. Riittäis moneksi päiväksi. *huokaus*

Mulla ei ole autoa, mutta anoppi antoi kevällä lahjaksi kasvohoidon. Ja sitten se kasvohoitaja älytti mut ostamaan jotain törkeän kalliita puteleita, enkä edes tiedä, missä järjestyksessä niitä pitää lotrata naamaan. Ja unohdankin jatkuvasti sen sivelyn. Grr

P kirjoitti...

Puolis ja Marika, olen onnellinen että kaipasitte mua :) Sydän!