tiistai 20. joulukuuta 2022

Joulu hiipii

 Kiitos kaikille, jotka kävivät ärähtämässä edellisen postauksen alla. Tiedän toki että olen oikein mainio tyyppi, mutta ihan aina en muista. (Ja edelleen se oikein minä on kyllä kateissa.) 

Vieläkin nolottaa edelliset jutut, mutta itseäni aina virkistää kuulla, että muutkin rämpivät epävarmuuden suossa joskus, joten mielellään annan muille tämän mielihyvän. 

Tänään tajusin, siis oikeasti vasta tänään, että neljän yön kuluttua on jouluaatto. Mä en tajua miten se on mahdollista. Vieläkään ei ole joulufiilis. EI ole siis epäjoulufiiliskään, mutta ei vain tunnu joululta. Lahjat on hankittu (kai), mutta paketointa en ole vielä pystynyt ajattelemaankaan. 

Kinkku on pakkasessa. Kuopuksen tekemä!!!! porkkanalaatikko on pakkasessa. Mutta kaikki muu on kaupassa. (Paitsi kahdeksan suklaarasiaa.)

Miniän kanssa ollaan ne jouluruokanirsot ja eilen mietittiin meidän syömisiä. Päädyttiin salaattiin, taas. Mutta koomista on se, etten nyt yhtään keksi asioita, joita salaattiin laitetaan. Ja koska nyt on kylmä, niin paleltaa miettiä kylmiä asioita. Ideoita lämpimään salaattiin? 

Sitten olisi ihana kehittää jonkunlainen herkkuplatteri, mutta ideat siihenkin on kortilla. Ne on niin houkuttelevia katsella, mutta kun pitää keksiä asioita, jotka kelpais kaikille... Ehkä ne platterit toimii parhaiten, jos on tosi iso porukka koolla. 

Jos olisi vaikka uudenvuodenjuhlat. Heti kun kirjoitin tuon mulle tuli vähän surullinen olo. Ei varmaan tarvitse kertoa että senkin juhlan vietän kahden taaperon kanssa. Mun elämä kuulostaa mun omiinkin korviin todella säälittävältä :D

No on tässä kivojakin juttuja ollut. Mä pakahdun ylpeydestä, kun mun esikoinen sai taas koulun päätökseen ja valmistui unelma-ammattiinsa huippuarvosanoin. Pienellä isolla porukalla juhlittiin täällä lauantaina. Eli laajennettu perhe, isovanhemmat ja kummit. Oli meitä aika monta. Ja iloinen puheensorina kuului koko ajan. 

Nyt mä alan googlailemaan hyviä ruokia. Saa jakaa vinkkejä silti.


4 kommenttia:

Taru kirjoitti...

Hyvältä kuullostaa, täälläkin alkaa olla paketit hankittuina huh.
Tätä oon tehnyt muutamana vuonna:

https://www.valio.fi/reseptit/ritarisalaatti---resepti/

Joululoa!

Helmi Nainen kirjoitti...

Ethän oo säälittävä, yhtään. Sulla on työ jota hoidat ja lapset jotka saa fiiliksiin (+miniät). Oot kiinnostunut rahahommeleista ja lukemisesta, muodista. Sulla on ystäviä. Sulla on huippu ulkonäkö ja ihanat hiukset, joita kadehdin. Jo tästä pikku listasta mieti, olisko joku muu tyyppi "huonotyhmäsäälittävä", jos luettelisi noi? Luulen, ettei <3 Et siis säkään.
Sun huumori instassa on loistavaa myös. Ja moni muu juttu, josta en edes tiedä.
Tee herkkuplatteri niin, että mietit, mistä tykkäät (ja muut syöjät?) ja asettelet ne. Ei kai se tarvii olla niin lehdestä kopsattu, vaan ihan oman maun mukainen? Vaikka vähän hassu ;)Rva Kepponen kirjoitti...

Salaattia ja paistettua chevereä toimii mulle aina. Nam!

Meillä on vielä joululahjoja hankkimatta ja ilmeisesti ei enää saakkaan jouluksi. Mutta en jaksa nyt ottaa siitä sen kummempaa stressiä.

Rentoa joulua!

marikan polut kirjoitti...

piti googlettaa herkkuplatteri.
Tuli platterikriizi, kyllähän nyt semmoinen pitää tehdä.

Joululahjat puolitiessä, ja muutama muu juttu myös.