keskiviikko 2. kesäkuuta 2021

Varpaankynnet lakkaamalla lomamoodiin

 Aloin odottaa lomaa. Lakkasin varpaankynnet ja heti tuli fiilis, että mitä tahansa hauskaa voi tapahtua. 

Tapahtumia on ollut, muttei niin hauskoja. Koira on ollut pari viikkoa outo. Oli jotenkin vaisu. Joi ja pissas paljon. Lauantaina pojat käytti koiran eläinlääkärissä (ihana kun voi delegoida aikuisille lapsille juttuja) ja koira sai diabetes diagnoosin. Hankin lääkkeet apteekista ja maanantaina mentiin eläinlääkäriin piikitysoppiin. Nyt koira on saanut pari päivää insuliinia ja on oma itsensä. Kontrollikäyntejä on alkuun, mutta toivottavasti lääketasapaino löytyy nopeasti ja elämä voi jatkua huoletta. 

Hirmu hauskaa muuten maksaa eläinlääkäri ja lääkekuluja, kun on tässä muutenkin murehtinut rahajuttuja. Thank god mun työtilanne parani samaan aikaan ja nyt uskallan lomailla suunnittelemani neljä viikkoa. Kyllä nämä asiat selviää.

Mulla oli myös pankkineuvottelu, kun tarvitsen rahaa kattoremppaan. Oli superihana yllätys, kun pankkitäti sanoi, että juujuu, saat rahaa ja voidaan asuntolainan takaajatkin vapauttaa. Mun vanhemmat oli takaamassa jotain osaa mun asuntolainasta, mutta jo nyt, neljän vuoden jälkeen ne vapautettiin. Siitä tuli sellainen aikuinen, iloinen pärjääjä olo. Pankin mielestä mun raha-asiat on hyvällä tolalla. 

Siitä riemusta päätin ryhtyä rahastosäästäjäksikin. Pakko se on yrittää laittaa rahaa oikeasti talteen eikä hauduttaa säästötilillä korkoa kasvamatta. (Aikuinen olo 2)

Intoilin tästä esikoiselle, joka siltä istumalta alkoi itsekin rahastosäästäjäksi! Oon kyllä aika ylpeä 19-vuotiaastani. Sata kertaa fiksumpi kuin minä ikinä!

18-vuotiaani ilmoitti äsken, että jää mun luokse asumaan, eikä enää palaa isän kotiin. Asia selvä. Hän irtisanoutuu toisesta kodista, muttei isästään. Isänsä vie pojat perjantaina syömään ja on siis laatuaika-ilta. (Minä hurraan sitä ettei tartte ostaa kotiin ruokaa)

Lauantaina junnun päättäjäisten jälkeen hyppäämme autoon ja ajamme mökille. Kolme naista ja 7 lasta ja nuorta plus koira. Siellä toivottavasti humpsahdan täydelliseen lomamoodiin ja osaan lomailla loput kolme viikkoa! :)

4 kommenttia:

marikan polut kirjoitti...

Ihan ekana iloa lomamoodiin!

Mahtavia epeleitä nuo sun aikuiset ja melkein aikuiset nuoret, vastuullisia kuin mitkä.
Mä itse pidän rahastosäästämistä vähän huijauksena, mut säästän kyllä. Lehtori ja esikoinen on superrahastoheppuja. Mulla on yksi pieni rahasto jonka olen nimennyt Lehtori&son -rahastoksi, tein siihen sijoituksen heidän ohjeidensa mukaan, se oli koko ajan tappiolla. Että semmoista neuvontaa heillä ;D

Toivottavasti tulee leppoisa (vaikka nuoria on noin paljon!) ja rentouttava loma.

P kirjoitti...

On ne kyllä aika vastuullisia. Outoa.
Mä tiedän et rahastosäästäminen ei ehkä ole fiksuin tapa sijoittaa mutta mietin sen niin et jos se raha ei mene rahastoon, se menee muuhun. Tällä tavalla mulla pysyy jemmassa joku summa tulevaisuuteen.
Meidän mökkilomat on leppoisia. Kaikilla seuraa ja kaikilla on mukavaa. Ruoanlaittoa kyllä riittää 😅

Rva Kepponen kirjoitti...

Iso peukku taloudellisuudellesi ja raha-asioiden mallikkaalle hoitamiselle! En tiedä, että minkä rahaston valitsit, mutta itse suosisin edullisten kulujen indeksirahastoa. Olen säästänyt sellaiseen sekä pankin salkunhoitaja-ammatillaisen hallinoimiin rahastoihin ja en ole nähnyt, että salkunhoitaja pääsisi pörssin yleisindeksiä parempaan tulokseen lainkaan. Nykyisin pankeillakin on noita indeksirahastoja ja yksi edullisten kulujen tarjoaja on ollut Nordnet.

Rahastosäästäminen on nimenomaa helppo tapa säästää. Itselläni ei ainkaan ole aikaa mihinkään osakkeiden seurantaan ja niillä kaupankäyntiin.

Kivaa lomaa!

Souliina kirjoitti...

Ihanaa lomaa sinne mökille! Se on totta, pienet asiat saavat iloiseksi, kuten ne lakatut varpaankynnet.

Voi kun ikävä kuulla, että koira oli noin vaisu, mutta hei onneksi syy löytyi, vaikka ei se tietty kivaa ole, tuo ylimääräinen rahanmeno, mutta mitä sitä ei lemmikkinsä eteen tekisi.

Hienoa, että pankki oli myötämielinen ja vielä tuo takaajien vapautus, se kuulostaa kyllä hyvältä. Ja rahastosäästäjyys kuulostaa kyllä hyvältä, aikuistuisikohan sitä itsekin jonain päivänä sen verran, että yrittäisi edes tuota, toivottavasti olisihan se fiksua.

Hyvää kesää sinne teille!