maanantai 27. maaliskuuta 2023

Listauksia

 Viikon suunnitelman alku. Noin niinku ruokien suhteen.

Keskimmäinen syö edelleen tekemäänsä bolognesea. Montakohan päivää se on jo syönyt sitä? Neljä? Minä ja pikkunen syötiin sitä kerran, mutta hieman liian mausteista meille. Lue:suolaista.

NO mutta, hän siis syö sitä iltapäivällä ja illalla syökin töissä. Mulla alkaa poikaviikko sillai, että kuopus tulee äitiviikolle. Teen hälle ja mulle ja piiperölle tex mex-pataa. Padan hinnaksi tulee kuutisen euroa plus tortillachipsit. Tätä syömme kaksi päivää. 

Pakkasessa on pitsaa, pojat voi syödä joku päivä. 

Teen myös makaronilaatikon, koska aineksia on kotona. Hinta n. viisi euroa

Sitten se savukala, joka on pakkasessa. Mitä sen kanssa voi syödä? Kertokaa nyt joku. 

Olisi aineet myös kanawokkiin, mutta olen about ainoa, joka siitä tykkää. Ehkä teen sen vain mulle. (Hinta n 10 e)

Voisin haastaa itseni ja tehdä kerrankin jotain muuta kuin näitä samoja pöperöitä. Ajatelkaa jos tekisin vaikka lihapullia?! (Jauhelihaa olisi 700g. Saisin kasan pullia, hinta 7 e)

Pakastimen marjatilanne pitäisi kartoittaa ja tehdä rahkoja. Pakkasessa on myös porkkanalaatikko, jonka ostin että kuopus voi tehdä porkkanarieskoja, joita rakastamme. 

Sämpylöiden leipominenkin voisi taas olla ajankohtaista, koska hyvä ihminen, hyvä äiti, hyvä martta :D Jos olisis todella hyvä ihminen juuri NYT, niin tekisin samalla uunin lämmityksella sekä ne sämpylät että makaranilaatikon. 

Kyllä, olen todella ikävystyttävä tyyppi taas. 

Ainoa mikä mua itseäni pohdituttaa nyt, on se, että oikeasti mulla olisi jääkaapissa ja pakkasessa ruoat ihan koko viikolle, jos vain tahtoisin. Miksi IHMEESSÄ mä en koskaan sitten YRITÄ sitä TOSISSAAN?

Tosissani laskin muuten vuoden makeismenot, kun hokasin et ne näkyy sovelluksissa. Summa oli 800 euroa. Siis yksi Kreikan matka. Ystäväni kyllä lohdutti että kyllä se sama raha menisi korvikkeisiinkin. Totta, silloin kun hyveellisinä aikoina syön vadelmia kaiket illat, niin tuleehan se kalliimmaksi. Et rahan takia ei tartte karkista luopua. Mutta silti. 


Jk. Tein sämpylätaikinan!
3 kommenttia:

Rva Kepponen kirjoitti...

pisteet sämpylätaikinalle.

Meille tuli todella kalliist sämpylät. Taikina oli aika tymäkkää ja jätin yleiskoneen vaivaamaan sitä ja se hajosi. Tosin olisihan toi hajoaminen ollut varmaan edessä pian muutenkin. Rakkine oli sentään 90-luvun alkupuolelta saakka ollut palveluksessa.

marikan polut kirjoitti...

sä hyödynnät pakastinta aivan kadehdittavasti! Mun pakastin on joku muumiomuseo, ainoa mikä sieltä liikkuu ovat leivät ja marjat, kaikki muu muumioituu.

P kirjoitti...

Kepponen, oli kyllä hiekan kallista. Mä en koskaan leivo koneella vaan hirmu näppärästi vaivaan käsin. Olis kyllä ikävää jos kädet hajois, koska on nekin jo 52 vuotiaat kuitenniin.

Marika, olen ihmeen paljon tyhjentänyt tällä viikolla kyllä. Mutta sit, koska suunnitelmat taas ja aina muuttuu ja jotkut ruoat olikin tosi riittoisia, niin tänään pakkaseen meni jauhelihaa ja kanaa. No, ensi viikolla otan ne sit ja sehän on silkkaa säästöä. Maybe.