keskiviikko 15. maaliskuuta 2023

Jokapäiväinen leipämme

 Osuin eilen ilmeisesti suoraan suomalaisen naisen sydämeen puheillani järkyttävän kalliista suippopaprikasta. Mä en ehkä ole toipunut asiasta vieläkään. 

Toinen mistä en tule toipumaan on teinipoikien ruokahalu. Olin eilen ostanut punalaputettuna kana-tacosalaatteja pojille, koska ne niistä tykkää. Ostin perhekokoisina eli mun mielestä suurina. Teini söi salaatin, jonka jälkeen spagettia ja jauhelihakastiketta ja lähti treeneihin. Sitä vaan sanon, että aika kallista. Isompi poika oli syönyt yhden perhesalaatin ennen kuin lähti töihin. Sitä vaan, että noi salaatit maksoi yhteensä 10 e ja sehän on siis sama summa kuin ison hepun viikon chili con carne. (Kiinnostaako ketään kuin on mahdollista, että se poika syö joka toinen viikko edelleenkin tota ruokaa joka päivä?)

Koska kaikki on niin kallista, niin olen aloittanut ruokkimaan itseäni superhalvasti. Mun lounas on kaksi paistettua kananmunaa ja kaksi riisikakkua. No okei, laiskuus tohon ajaa, mutta on se onneksi halpaakin. Jää rahaa herkkuihin :D

Eilen kirjoitin siitä, että olisi ihana lukea ihmisten jokapäiväisistä ruoista ja ostoksista. Ainakin Harkittuja herrkuja-Emma innostui aiheesta. Kokeillaanko? Voidaan kilpailla kellä on mahtavinta ja kellä ankeinta. 

Tänään nää ruoat on ollut siis kananmunia ja riisikakkuja. Taapero syönyt eilistä spagettia. Illalla carbonaraa. Huomennakin on carbonaraa ja varmaan myös niitä munia. Niin ja tonnikalamössöä ruisleivällä on mun iltaruoka. Kyllä, laiskuus ja alisuoriutuminen, mutta mä myös rakastan sitä. 

Iloista keskiviikkoa!4 kommenttia:

Rva Kepponen kirjoitti...

Mä voin aina lähteä mukaan listaamaan jokapäiväisiä ruokia. Tosin en tiedä hintoja, kun mies on käynyt kaupassa. Mutta ehkä niitäkin voisi kevyesti katsella Prisman nettikaupasta.

Kauppalaskit ovat kohonneet niin huimasti, että meillä vihaiset vanhemmat tiuskivat pojille, jotka unohtavat elintarvikkeitä pöydälle pilaantumaan tai avaavat parikin juustoraastepussia.

marikan polut kirjoitti...

mukana listaamassa!
Blogiin? vai mihin?

Rva Kepponen kirjoitti...

Listataanko me muuta ruokienlisäksi? Viikon ruokkakauppaostosten summa? Sen ehkä saisin ongittua Hra Kepposelta. Listataanko muita henk. koht. menoja?

Blogi olisi siitä paras, että siellä ne säilyvät.

P kirjoitti...

Jee Kepponen ja Marika jos lähdette mukaan tähän kiinnostavaan listausprojekstiin. Jokainen saa ehkä listata kuin tarkkaan tai epätarkkaan jos haluaa. Mä esim en ehkä kerro et ostin taas ison laatikon suukkoja ja syön ne yksin liian pian.
Mut jos laskis viikon ruoka/kauppakulut ja kertois mitä on syöty. Kaikki hyötyy töstä vähintään ideoiden tai kilpailuhengen muodossa.