tiistai 14. maaliskuuta 2023

Aina paniikki jostain

En ole hintatietoisin maailmassa, mutta jotakuinkin loukkaavana ja hirveänä koin suippopaprikan hinnan tänään. Siis 4.20 euroa pari paprikaa. Ekaa kertaa ikinä en ostanut niitä. En mä siitä niin paljon tykkää. 

Tänään oli kotiäidin hurvittelupäivä. Naapurin äitiyslomalaisen kanssa käytiin yhdessä ruokaostoksilla. On kivaa että mulla on uusi kaveri ja erityisen kivaa käydä jonkun kanssa kaupassa. Musta on älyttömän kiinostavaa nähdä mitä muut ostaa kaupasta. Tänään oli ihanaa ällistyä siitä, kuinka kallista maitoa jotkut ostaa. 
Jos joku perustais blogin tai instatilin, jossa esittelinsi kaiken mitä ostaa kaupasta ja kuvaisi jokaisen ateriansa, niin olisin ihan ykkösfanina lukemassa. 

On tässä muutakin kivaa olliut viime viikkoina. Toissaviikolla Vastustamattomat Keksiäkäiset  tuli mun luokse kylään. Alunalkujaanhan tarkoitus oli nähdä Helsingissä , mutta mun työ estää moiset huikentelevat tekemiset. Ilahduttavasti keksiäkäiset sitten tarjoutuivat tulemaan tänne. (Ikävästi Neiti Sutkautus sairastui eikä päässyt säkenöimään) Tilattiin pitsaa ja puhuttiin ja puhuttiin. Kuten Kinttupolku sanoi, on jotenkin kivempaa ja rennompaa olla jonkun kotona, kuin ravintolassa. Tästä olen ollut samaa mieltä pitkään. Mun mielestä parhaat keskustelut tapahtuu yleensä kotioloissa. Mieluiten keittiön pöydän äärellä. Oma koti tai toisen koti, koti kuitenkin. 

Asiasta paprikaan. Eilen laskin paljonko on mennyt keskimäärin ruokaan kuukaudessa. (viidessä viikossa) Summa oli kauhea 200 e. Ystäväni haastoi minut tiputtamaan summan 20 prosentilla. Hirveä duuni. 
Tänään laskin koko alkuvuoden keskimääräisen summan. Se olikin vain 175 e. Eli mitä on tapahtunut viimeisen kuun aikana? Miksi ihmeessä on mennyt paljon enemmän? Onko meillä syöty pelkästään jotain tosi kallista? Vai onko KAIKKI hinnat salaa nousseet noin paljon kuin paprika?

Tästä iloinen hyppäys euriborin päivutyspäivään. Mun lyhennys väheni 50 e ja kk erä nousi 30 e (MITÄ?) vaikka mulla on korkokatto prosentissa. Et jos nämä korot on ensivuonna tätä neljää about, niin onpa kiva maksella asuntolainaa tai lähinnä maksella korkoja. 
 Mua ihan oikeasti alkaa hiukan ahdistamaan. Kun sähköpaniikista selvisin, niin sitten alkaa euriborpaniikki. :D

Siskohan Kreikan matkaa varatessa sanoi, että Mennään nyt, koska tämähän voi olla meidän viimeinen tilaisuus lähteä yhdessä. Voin sanoa  että totta puhui. Se todellakin voi olla niin, että jatkossa mä vain makselen laskuja ja teen töitä. 

Huom, se matkustaminen ei ole mulle maailman tärkein juttu, mutta olisi kiva saada päättää mitä tekee rahoilla muuta kuin maksaa elämisestä. 

Jk. Joku vinkki millä saisin taas kirjoitettua joka päivä.

Jk. Viikon ruoat on jauhelihakastike, carbonara, uunijuureksia teen, kanaakin on jossain muodossa. Loput on miettimättä. Jos keksisi jotain kunnianhimoista ja uutta. 
4 kommenttia:

Helmi Nainen kirjoitti...

Nyt mä tulen tänne ja aion totisesti edes yrittää kommentoida :-D

Saan niin kiinni paprikasta. Nimenomaan suippopaprikapaketin kanssa mäkin pyörryin kaupassa ja jätin myös ostamatta. Oon ihan järkyttynyt ruuan hinnoista! Punalaput rules! Ja puurot.

Samaa mieltä oon sun kanssa, keittiön pöydän ääressä on parhaat keskustelut ja jutut. Kotoisaa ja kivaa, varsinkin kun sullakin on tuollainen tähtijoukko ympärillä ja itsekin oot sellainen.

Kreikkareissu kuulostaa ihanalta. Oon kateellinen sulle, sillai kivasti. Toisaalta just nyt ei oo sellaista pakkopäästäfiilistä itellä.marikan polut kirjoitti...

Toi paprikan hinta sai mutkin haukkomaan happea hevi-puolella. Ihan järkyttävä. Olen odotellut vaikka kuinka kauan että keskimmäinen lähtisi takaisin Savonmaalle ja saisin taas laittaa paprikaa kaikkiin ruokiin. En ehkä sittenkään laita.

Ruokaan menee muutenkin ihan järkyttäviä summia. Juustotahko on pompannut 5,jotain eurosta yli 7,jotain euroon. Se siitä halvennuksesta.

Ehkä nyt kun kohta ollaan kaksin, yritän aloittaa jonkun säästökuurin ja vähän pitää silmällä mitä menee ja mihin.

Sähkölasku oli kait tuplaantunut. Eikä meillä edes ole mitään sähkölämmitystä tai mitään, pelkät tavalliset kodinkoneet.

Voisin kyllä vaikka kuinka paljon istua jonkun keittiössä syömässä pizzaa ja puhumassa <3

Emma / Harkittuja herkkuja kirjoitti...

Mä voisin myös seurata semmoista blogia tai Instaa, missä olisi jonkun jokapäiväiset ruokaostokset ja kokkailut! Itse asiassa mä voisin jopa itse ehkä pitää semmoista... tai en nyt jatkuvasti, mutta olisiko blogin puolella hauska idea? Vaikka viikon ihan kaikki ruokaostokset ja ihan kaikki, mitä olen syönyt. Pitäiskö?

Kivaa loppuviikkoa!! 💛💛💛

P kirjoitti...

Helminainen, kiva kun tulit kommentoimaan ja myötäkärsimään. Paprika, minkä teit :(
Kiva jos kadehdit kivasti, mä huomaan nykyään olevani välillä kateellinen lähes vihamielisesti. Kertoo jotain minusta, ei kateuden kohteesta. Selvästi olen jotain vailla, jos kateus sattuu.

Marika, mua nauratti toi että odotat lapsen poismuuttoa paprikan vuoksi :) On kyllä karua nämä hintojen nousut joka asiassa. Hyvää säästökuuria. MOtivaatio kohdillaan kun pääsee sit hanimuunille herkuttelemaan kaikkien säästöjen edestä.

Emma, olis IHANAA jos laittaisit kaiken ostamasi jakoon. Sun ostokset ja kokkaukset kiinnostaa etenkin siksi kun teet eri ruokia kuin minä.