perjantai 10. helmikuuta 2023

Viiksiä ja pahoja kysymyksiä

 Päivän huomiot. Mä en kestä sitä, että viikset on ehkä muodissa. Niin paljon pelkkiä viiksiä on näkynyt tänään telkkarissa. Se yksi laivamainos, sit Muodin huipulla ja mikä järkyttävintä, toinen Bacheloreista on viiksekäs. Ja voi itku, Kuumaa-bändin (UMK) yksi heppu. Ei pysty ymmärtämään tahi kestämään. 

Muodin huipulla oli kiinnostava, mutta taas joudun miettimään miksi lähes kaikkien suunnittelijoiden täytyy olla todella erikoisia. Sit mietin mistä löytäisi itselle rohkeuden pukeutua yllättävästi ja jopa oudosti. Mulle kyllä riittäisi se, että osaisin käyttää värejä villisti. Tai että osaisin yhdistellä vaatteita. Kelpaisi sekin, että pukisi vaatteet ylleen, jotkut muut kuin trikoot ja neule. 

Kaipaisin ruokainspistäkin kylään. Huhuu! 

Päivän taloushuomio: Taas kun lopetin ruokasuunnittelun ja kaupassakäynnin järkevöittämisen, laskut kasvoivat. Mun pitää istua tänään alas ja tosissaan miettiä taas, niin loppuu tämä kaupassa ramppaaminen ja tyhmien ruokien ostaminen. 

Voisinko alkaa leipomaan taas?

Laskin kuukauden talousmenot. Vuoden alusta mulla on mennyt ruokaan, bensaan ja muuhun (eli pyöräjuttuihin) 249e viikossa. Parempaan päin menossa mutta kaukana 200 eurosta.

Tämä viikko on ollut taloustuhoviikko. Pojan pyörän korjaaminen maksoi 210e. Kannustan poikiani tuolle alalle. Veljesten pyörä ja lentokonekorjaamo voisi olla oikein hyvä idea. 

Viikon paras oli se, että rouva Arkitaivas kävi mun luona kylässä. Oli huippukivaa jutella paljon ja oikeita asioita. Huomaa kyllä , että rouva on coach. Hän kyseli niin vaikeita ja kiinnostavia, että pahimmillaan tuli itku silmään ja hauskimmillaan sanoin että Ole hiljaa ja mene kotiisi mua kiusaamasta. 

Oikeasti kinkkisiä kysmyksiä on mm  Miksi haluat olla pidetty? 

Mutta sain kyllä hienoja vinkkejäkin. Pitää alkaa kirjata ylös omia toiveitaan. Miettiä millainen on nyt ja mitä asioita haluaa elämäänsä. (Ja mitä jaksaa)

4 kommenttia:

Rva Kepponen kirjoitti...

Ruokakauppaan saa nykyään menemään aikamoisia summia :( Mä meinaan saada täällä hepuleita, kun nirppanokkaiset lapset ovat tehneet sitä, että jättävät ruuan syömättä "en tykkää" ja sitten syödään kaikki leivät, juusto ja pahimillaan mun lounaskeitotkin jääkaapista. Sit jää taas kaikenlaista tähdettäkin.

Se tekee välillä hyvää, että joku haastaa ajattelemaan asioita uudella tavalla.

Kivaa viikonloppua!

marikan polut kirjoitti...

Nopeet kommentit:
Ei viiksiä.
Annos ruoka- ja taloussuunnittelua myös mulle, kiitos! Talous sakkaa totaalisesti nyt kun suuri elämänmuutos on kesken…
Pitäis varata aika coachille; mulla on semmoinen. Viimeksi se sai mut myöntämään että haluan olla vähän ärhäkkä hattupäinen täti. En tiennyt edes itse haluavani sitä; tunnustus auttoi, olen ollut vähän ärhäkämpi sellaisissa asioissa joissa se on tarpeen.

Taru kirjoitti...

Arkitaivas on kyllä loistava coach, ei ole paremmasta väliä :) Ihanaa, että tapasitte!

P kirjoitti...

Kepponen, todellakin ärsyttää tuo lasten "en syö ruokaa, mutta tyhjennän kaapin kaikesta muusta." Etenkin äitien keitoista pitää pysyä erossa.
Mua muuten kovin kiinnostelee millaiset ruokalaskut teidän perheessä on. Kun te syötte niin ihanasti. Uskallatko selvittää ja jakaa tiedon.

MArika, odotan innolla sitä, että sun ruokasuunnittelut sun muut menee taas järjestykseen ja jaat meille viisauttasi täällä. 'VAu, sulla on coach. Ihanaa. Mua ilahdutti tuo ärhäkkä hattupäinen täti. EN ihan nyt osaa kuvitella sua sellaisena, mutta mä nyt ainakin kuvittelen sut niin suloisen epä-ärhäkkänä.

TAru, joo Arkitaivas on ihan varmaan loistava valkku, koska vaikka mua se ei valmentanut, niin ajatuksia tuli ja hankalia kysymyksiä.