torstai 20. lokakuuta 2022

Viikon rahamietteet

 Viikon rahamietteet:

Olin taas tehnyt hutiostoksen vaatekaupassa. Löysin ex tempore takin, joka oli "ihan kiva", mutta tärkeimpänä mahtui päälle. Sovittaessa tuli vähän "Onko tää vähän kuin mun kylpytakki"-miete, mutta ostin. Eilen, kaksi viikkoa myöhemmin sovitin takkia ja olin että hitto kun tää muistuttaa mun kylpytakkia ja värikin vie kaiken värin mun kasvoista. Onneksi oli kuitti tallella ja pystyin palauttamaan takin.  Mutta se rahamiete: eikö olekin ihan loogista että aina kun palauttaa jotain, saa tilalle ostaa kirjan? Näin tein, taas. 

Tänään katsoin Rikkaat ja rahattomat. Se kolahti muhun kovin. Hiljennyin yhtä hiljaiseksi kuin Lauri Salovaara, joka ohjelmassa oli se rikas. Hän sai käyttörahaksi 80 e ja oli vähän järkyttynyt. Kun hän kävi kaupassa ostamassa viikon ruoat ja jäi kolmekymppiä, niin sitten hiljenin minäkin. Jotenkin tajuamalla tajusi, että jos olet pienituloinen, sinulla ei ole hirveästi valinnanvaraa elämässä. Ostat ruokaa mihin on varaa ja teet jotain muuta jos on rahaa. Tajusi taas sen, että leffalippukin on kallis. Ja jos sua pyydetään esim kahvilaan, niin onhan sekin aika kallista. Helppo huudella että tärkeimmät asiat on ilmaisia, jos kuitenkin on varaa tehdä juttuja jotka maksaa. 

Sit tuntuu jotenkin teennäiseltä itse yrittää olla taloudellinen, kun mulla kuitenkin on rahaa (vielä) tehdä turhiakin juttuja. No joo, kauheasti en tee ihmeitä, mutta ostanpa edes kirjoja ja kaupastakin ostelen aika lailla mitä huvittaa. Mua nyt vain huvittaa olla ostamatta kalleuksia :D

Eilen katsoin Netflixistä jotain minimalismi ohjelmaa ja teki mieli lopettaa ostaminen kokonaan. Karsimisesta en edes viitsi enää puhua, kun se jää mulla aina "kesken". Aloitan innolla ja tokana päivänä olen että blääh. Ja sit taas vuoden kuluttua saan uuden puuskan. 


Olisi mulla muitakin ajatuksia ollut kuin raha, mutta jospa joku toinen päivä. Nyt täytyy mennä kauppaan. 

Jk. Mulla oli korona. Se ei vienyt makuaistia mutta nuha vei. Olen syönyt mitään, koska pakko. Ne syömiset on olleet nämä: Pirkan chilibataattikeitto, saarioisten lättypitsa, tonnikalamössö ruisleivän päällä ja munakkaat. Ja suolaista salmiakkia että jotain makua saisi elämään. 


jk 2. Mun kattoremonttilainassa oli koronpäivitys. Aiemmin mun lyhennys oli 60 e kuussa, nyt 30 e. Että voihan v. 





1 kommentti:

Rva Kepponen kirjoitti...

Minusta ei ole lainkaan teennäistä, että yrittää olla taloudellinen, vaikka ei ole pakko. Vaikka on varaa valita, ei se tarkoita, että ei kannattaisi olla taloudellinen. Taloudellisuudessa on tsiljoona hyvää puolta: ei tule ostettua turhia tavaroita ja käytetään loppuun hankitut. Yleensä taloudellisuus on myös hyväksi maapallolle.

Jos tulot sallivat, niin minä kannustaisin siihen, että käytetään mahdollisimman paljon Suomessa tuotettuja elintarvikkeita. Sillä tavalla meillä on jatkossakin ruokatuotantoa Suomessa.

Leffaliput ovat kyllä kalliita 16-20€. Sitten siihen vielä kalliit popparit päälle. En minä tuohon hintaan viitsi lähteä ns. seuraksi katsomaan jotain mikä ei ole omaan makuun, etenkin jo maksetut suoratoistopalvelut pursuavat katsottavaa.