lauantai 12. maaliskuuta 2022

Positiivinen postaus. Finally!

 Olen monta kertaa meinannut poistaa edellisen negistelypostauksen. Lähinnä siksi että nolottaa oma traagisuus. Mutta surkeus ja traagisuus on elämää sekin.  Eilen yksi kovin vahva ystäväni laittoi viestiä että istuu kaupan pihalla autossa itkemässä. Soitin sitten hänelle ja molemminpuolisen vuodatuksen jälkeen ystävänikin nauroi. Että jakamalla olo paranee. 

Perjantaina keksin, että voinkin pitää rippijuhlat omassa kodissa ja stressi laski heti. Mun ei tarvi raahata astioita tai mitään minnekään, koska olen kotona. On kivempi emännöidä omassa kodissa eikä vanhassa kodissa. Saan juoda skumppaa, koska en ole autolla. Mun ei tarvitse murehtia kuin kauhea sotku eksällä on (koska olisi) ja mun äiti tarjoutui tuleen tänne siivoamaan. NO todellakin tervetuloa vaan äiti :) Näin helposti kaikki järjestyi.

Sitten mulla oli vaatestressi. Se meni ohi tunti sitten. Sovitin läpi kaikki mekot ja etenkin juhlamekot. Mä mahduin niihin sittenkin. Huraa potenssiin kymmenen. Nyt sit vaan valitsen laitanko sinisen mekon, joka oli keskimmäisenkin rippijuhlissa vai mustan hulmuvaatteen, jonka ostin viime kesänä mutten ole vielä edes käyttänyt. Todennäköisesti laitan sen mustan. Kysymys: Olisinko uber cool vai uber nolo jos laittaisin mekon kanssa mun upouudet VALKOISET Adidas tennarit? Joo joo, en laita. Mut kesällä viiletän vain ja ainoastaan tuossa asussa. En jaksa odottaa. 

Kaipaatteko taloustiedotusta? Kävin äsken kaupassa. Nyt on aineet kylmäsavulohipastaan, johonkin tonnikalaruokaan, lasagnetteen, butter chickeniin, sitten on joku uusi taco pyttipannu, jota pitää testata. Lisäksi vihanneksia ja uunijuureksia ja nuudeleita jne. (ja pakastepitsat kahdelle) Kauppaan meni vain 82 euroa. Ensi viikko pitäisi noilla safkoilla mennä. Yllätyksekseni kuopus sai mut suostumaan siihen, että maanantaina tilataan pitsat, koska maanantai. 

Toissaviikolla mulla meni jumalattoman paljon rahaa ja tämän viikon olen ollut sitten erityisen taloudellinen. Rahaa käytin vain neljänä päivänä, mikä on ällistyttävää. Tämän johdosta tein henkilökohtaisen ennätyksen! Rahaa meni vain 150 euroa. Ostin ainoastaan ruokaa ja bensaa, en muuta. 

Olin liian itsetyytyväinen. Heti tänään nimittäin ostin kaksi puseroa mun lempikesähameen seuraksi. Mutta hei, se oli tarve. Ehkä hieman etukäteen ostettu, mutta johan se kevät kolkuttaa ovella. 

Mutta olen ostaessani vaatteita pitänyt kiinni mun talouspäätöksestä. Saan ostaa vain jos mulla on rahaa. Luotolla en saa ostaa. Eikä muuten kannatakaan. Sain juuri tiedon s-pankilta, että heidän korkoprosenttinsa nousee 9.50% sta 11,95% iin. Aikamoinen korotus.

Korotuksista puheenollen. Instassa @rahabalanssi_jennamattila puhui siitä, kuinka nyt ihan kaikki hinnat nousee. Sähkö, bensa, ruoka. Hän sanoi että kannattaa laskea kahden kuun menot noilta osin yhteen, jakaa kahdella ja kertoa 1,4 :llä ja katsoa kestääkö talous. (Voin kertoa että summa pyörii satasissa, ei kympeissä) Ja lateli tietysti vinkkejä, millä saada menoja pienemmäksi. Tietenkin ruokakaupasta kaikki alkaa. 


Onko kaikki nyt aivan intona laskemassa omia kulujaan?

5 kommenttia:

Tarja K/Ruusu-unelmia ja villasukkia kirjoitti...

Jaettu huoli puolittuu ja jaettu ilo kaksinkertaistuu <3
Negatiivisuus on ok. Positiivisuus kummiskin jossakin vaiheessa voittaa. Taloustiedotuksesi inspiroi!

Taru kirjoitti...

Ihanaa kuulla, että positiivisuus on löytynyt.
Ja mahtia noi rippijuhlat - elämä kantaa. <3

Emma / Harkittuja herkkuja kirjoitti...

Ihana lukea, että olet positiivisella mielellä!!! Ja toi tunne, kun mahtuu vanhoihin juhlamekkoihin 💚 Haha, paitsi että mä en kyllä ole sitä kokenut vähään aikaan, mutta ihanaa kuitenkin!

Aurinkoista alkanutta viikkoa! 💛💛💛

marikan polut kirjoitti...

loistava ratkaisu rippijuhliin! (varsinkin toi skumppa-osuus)

Mun mielestä juhlamekko+addut olisi ainoa oikea ratkaisu!

Leonida kirjoitti...

Onpa hienoa, miten saitkin noin näppärästi ratkaistua stressinaiheesi! Ja se ilo, että mekot mahtuvat päälle! Ja miksei mekon kanssa voisi pitää adduja?? <3

Mielenkiintoisia nämä taloustiedotukset; kiitos niistä!

Teille tulee ihanat rippijuhlat ja ehtoisa päivän emäntä liihottaa kauniissa mekossaan toivottamaan vieraita tervetulleeksi. Onnea rippilapselle! <3