perjantai 26. kesäkuuta 2020

Täydellinen vaatekaappi

Mulla on ystävä, joka osaa ja tietää kaiken. Nyt se tietää kaiken onnelliseksi tekevästä vaatekaapista. Ystävän ystävä on reippaasti ylipainoinen ja oli valitellut sitä, ettei ole mitään päällepantavaa, vaikka hällä on monta kaapillista vaatteita. Tämä kaiken tietäjä sanoi, että kaapit kuuluu laittaa siihen kondikseen, ettei tule paha mieli kun sinne menee. Vaikka kaapissa olisi paljonkin kivoja vaatteita, niin naisella on silti paha mieli, jos kaapissa on epäsopivia eli epämahtuvia vaatteita. Ja paha mieli ei saa tulla.
 Hirmu helppo sanoa, että kaikki vaatteet pitää käydä läpi ja että vaatekaapissa saa olla vain vaatteita, joihin mahtuu ja joista pitää. 
Tietäjä ystäväni tilanne on se. Hän nimittäin osaa ommella loistavasti, niin hän suosikkivaatteistaan tekee kopioita. Hänellä on monen monen monta samaa paitaa, mutta eri väreissä ja kuoseissa. Ja aina tietysti oikeassa koossa ja etenkin omaa vartaloa imartelevassa mallissa. 
Eikö kuulosta kätevältä?

Sadatta kertaa mun pitäisi nyt siivota vaatehuone ja karsia kaikki "kyl mä joku päivä taas näihin mahdun"-vaaatteen joko pois tai varastoon, mutta pois silmistä mieltä pahoittamasta.
Ja jos kaapissa on paljon vaatteita roikkumassa tyhjän panttina, niin ulos vaan. Vaikka taas sinne varastoon. Kaappiin oikeasti saisi jäädä vain käytössä olevat vaatteet. Inspiroiva ajatus. Tulis paljon hyllytilaa. Käytän ehkä kymmenesosaa vaatteistani.
JA niin, kaikkitietävällä on sama metodi, jonka mä kehitin viisi vuotta sitten. Vaatekaupoilla se miettii, että käyttäiskö tätä vaatetta treffeillä. Jos vastaus on ei, niin sit sitä ei osteta. (Toki nyt kotivaatteita saa ostaa tarpeeseen, mutta ymmärsitte idean.)

Monelta mä aloitan tän puuskan? Just nyt ei ehdi. Näen lapsuudenystävää kohta. Sit onkin varmaan jo kiire lukea tai jotain. Mutta jo, mä teen sen. Otan ennen ja jälkeen kuvat varmasti. 

Haastan mukaan ainakin Kinttupolun Marikan ja Sutkautus-Tarun. Etenkin jälkimmäisellä taitaa olla vaatteita yhden kaupungin tarpeisiin. 


5 kommenttia:

marikan polut kirjoitti...

no voi kehvatsu ja puuskaus minkä haasteen heitit.

P kirjoitti...

Kyllä. Silkkaa kauhuleffaa.

Helmi Nainen kirjoitti...

Apua! Jojoilijana toi kuulostaa mahdottomalta. On hyvä olla vaatteita kokoa jättihelmi, keskihelmi ja normihelmi. Ja maalausvaatteet tietty! Muuten tulee kauhean kalliiks. Nyt mä varmaan pilasin sun vision :-D
Mutta varmaan toi on just oikein normaalilla vaateihmisellä. Ootan innolla sun ennen ja jälkeen kuvia!
Munkin vaatekaappi on pommi. Huh.

Rva Kepponen kirjoitti...

Mulla on yhdessä kaapissa aktiivikäytössä olevat vaatteet ja toisessa kaapissa muut ja sit ihan vaan yhdessä korissa "rönttävaatteet". Kun etsin päällepantavaa ihmisten ilmoille mennessä, niin katson vain aktiivikäyttökaapista. Sitä muut kaappia käyn välillä skannailemassa, että onko siellä jotain mahtuvaa tai kiinnostavaa. Erityisesti kesä/talvivaatteiden vaihtuessa skannaan muut kaapin. Aktiivikäytöstä taas poistuu kutistuneet ja ne vaatteet joihon olen lopen kyllästynyt siihen muut kaappiin. Paita, joka kyllästyttää tänä kesänä voikin ilahduttaa vuoden päästä. Välillä sitten saan tarmon puuskan ja raivaan muut kaapista ne tapaukset ulos, joista en enää tykää tai joihin en enää mahdu.

Minulle paino saattaa helposti heitellä koon verran, joten todellakin jemmailen paria kokoa. Mullehan kävi viime keväänä niin, että juhlamekoksi ostamani mekko kiristi ihan väärästä paikasta. Onneksi muut vaatteet kaapista löytyi 7v vanha mekko, joka pääsi taas käyttöön. Vanha suosikkimekko päätyi muut kaappiin, koska sillä oon käynyt kaikki sukujuhlat ja ajattelin, että en voi vuodesta toiseen näyttäytyä samassa mekossa. Parin vuoden breikin jälkeen vaate tuntui ihan uudelta ja jätin sen aktiivikaappiin toiveikkaana, koska ystäväni eivät ole nähneet sitä, joten voisin hyvin tälläytyä siihen ulos mennessäni. Seuraavat sukujuhlat ansaitsevat uuden mekon ;)

Mulle tämä toimii hyvin. Aktiivikaapissa on aina mieluisia ja sopivia vaatteita. Muita voi sitten jonkin aikaa marinoida ja miettiä, että löytyykö niille enää käyttöä.

Kata kirjoitti...

Kuulostaa tosi hyvältä! Itselläni on taas kaappi täynnä ja samaten käytössä noin kymmenesosa. Toki koronakevät etätöineen vaikutti radikaalisti siistien vaatteiden tarpeeseen, mutta kyllä siellä on niin paljon "ihan vähän nafteja vaatteita", jotka vie turhaan tilaa, ja mikä surkeinta, muistuttavat mun painokäyrästä, joka on viime vuodet ollut lineaarisesti nouseva!

Konmarinoinnistani on niin monta vuotta (ja kiloa), että uusi katsaus kaappiin on tarpeen. Niin ja koska olen pese ja pidä -tyyppiä myös vaatteiden, kuten hiustenkin kanssa, kaikki silittämistä vaativat vaatteet tuppaavat jäämään kaappiin. Eli silitysmaratonillekin olisi tarvetta.

Eli odotan suurella mielenkiinnolla ennen ja jälkeen -kuviasi, jos vaikka inspiroituisin itsekin. Moiskis!