perjantai 23. marraskuuta 2018

Ruoasta, rahasta ja arjesta

Heti alkuun on pakko jakaa yllättävä ruokavinkki. Ystäväpariskunta kävi kylässä ja pariskuntamies teki keksimäänsä uunilohta. Fileeseen viiltoja ja osaan viilloista valkosipulia ja osaan Supersalmiakkia. Ältsin hyvää!!! Kokeilkaa ja kommentoikaa. Mä jaan takuuvarmat kehut ruoan keksijälle itselleen.

Ruokavinkki tältä viikolta. Esikoisen uusi suosikki. Marinoitua kanaa ja paistettuja vihanneksia ja couscousia. Oli hyvää. Helppoa.
Muut pöperöt olleet lihapullia ja muusia, jauhelihakastiketta spagetilla (jotakuinkin viikottain) ja muistisairaana en näemmä yhtä ruokaa muista edes. Eikun muistankin, Tikka masalaa basmatiriisin kera. Kuopus söi mannapuuroa sen sijaan.

Tänään pakastimen tyhjennystä eli ranuja ja nakkeja ja lihapullia.

Huomenna ehkä pitsapäivä, kun esikoinenkin yöpyy tyttiksellä, eikä ole vaatimassa kunnon ruokaa.

Säästövinkki. Lidlistä ostin kuusi pullo Siti-kolaa pojille viikonlopuksi. Maksoi alle 5e. Kyllä, joka viikonloppu menee limua vähän tai paljon.

Puhuttiin kaverin kanssa eri koulukunnista liittyen lasten kotitöihin ja viikkorahoihin. Todettiin, että koulukunnat tuskin kohtaa tai toisiaan ymmärtää ikinä.
Joissakin perheissä kotityöt kuuluu kaikille ja niistä ei makseta. Rahaa annetaan tarpeen mukaan. Meillä pojat saa kympin viikossa plus ostan lauantaikarkit erikseen. Eikä siis mene omista rahoista. Pojat hoitaa menonsa näillä rahoilla. Eli ostavat limua ja karkkia paitsi esikoinen, joka tekee muutakin. Kuopus saa välillä säästöpuuskia ja todellakin säästää kaikki rahansa. Nyt aikoo kuulemma aloittaa tuon homman taas. Hyvä niin.
 Kokeista maksan kannustusrahaa, koska se on kivaa :) Keskimmäinen on petrannut koulussa ja saan syytää koko ajan rahaa onnistumisista. Sekin on kivaa!
 Toki meillä ollaan aika höveleitä, myönnän, mutta nää tavat aloitettiin aikana, jolloin en ollut köyhä tai kipeä. Nyt jos aloittais, niin summat olis kyllä pienempiä.

Tämä kotityökeskustelu sai alkunsa siitä, kun eilen juttelin toisen kaverin kanssa puhelimessa ja hän sanoi juuri imuroivansa ja pesevänsä vessat. Totesin, että onneksi on poikaviikko, niin pojat tekee noi hommat ja mun ei tarvitse. Kaveri totesi, että "mulla ei ole tota mahdollisuutta". En osannut sanoa mitään. Kaverin lapset on 13 ja 17 ja kaveri ei saa niitä siivoamaan ikinä! Meillä homma on sidottu viikkorahaan, jota ei tipu ilman hommaa. Asia ei tuota ongelmia. Siivoavat ilman riitaa tai eri sanomisia yleensä.
Taaperoa hoitavat välillä jonkun tovin. Siitä en maksa.

Tässä nämä perjantain tärkeimmät!
 Muksaa viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja: