maanantai 24. syyskuuta 2012

Unelmien päivitys

Uusimmassa Oliviassa oli kirjailija Riikka Pulkkisen haastattelu, jossa oli jotain mikä pysäytti mut.
"Ei kukaan voi elää unelmaansa. Siinä vaiheessa se on jo elämää". Totta! Kuinka mä en sitä ole tajunnut. Mä ajoittain ihmettelen sitä, miksen ole tämän tyytyväisempi vaikka mulla on kaikki se mistä olen haaveillut. Pulkkisen sanoin "Iso keittiö jossa on paljon kirjoja ja jossa lapset voi keitellä kinuskia keskellä yötä. Ja jossa on spontaanisti kylään tulleita ystäviä ja pöytään kannettuja viinipulloja".
 (Mistä huomaa ettei Pulkkisella ole lapsia? No tosta kinuskijutusta. Kukaan äiti ei halua lapsia keittiöön keskellä yötä. Lasten kuuluu nukkua.)

Mutta siis "unelmat pitää muistaa päivittää".
 Nyt alan keksiä uusia unelmia täyttyneiden tilalle. Mitä ne on, ei ole vielä selvää. Seesteinen mieli, urheilullinen elämä? Koira? Suurempi auto? Useammin niitä pöytään kannettuja viinipulloja? Vauva?
Kaverini sanoi muutama päivä sitten, että "unelmia pitää toteuttaa ja mitä se on väliä vaikka ne olis materialistisia". Mun haaveet ei taida kuulua siihen kastiin kuitenkaan. Se on aika selvää.

Ihailemani Mirka sanoi minulle yhtenä päivänä jotain, jota en enää sanatarkasti muista. Jotain "olet onnellisempi kuin tajuatkaan". Sekin on varmaan totta. Opettelen tajuamaan onneni. Opettelen elämään hetkessä.

Opettelen sitä täällä!

5 kommenttia:

Taru kirjoitti...

Jään innolla seuraamaan kun opettelet tajuamaan onnesi. Erityisesti itsekkäistä syistä, koska mäkin opettelen tajuamaan onneni. Opettelen elämään hetkessä. ;)

Yhdessä ollaan enemmän ;)

ps. ota toi salasana juttu kommentoinnista pois .) Tack!

Petriina kirjoitti...

Hitto, ja mä olen ihmetellyt että missä sä oikein olet ! Kylläpä kesti löytää tänne. Kiva, että kommentoit mulle tänään. :)))

Petriina kirjoitti...

Ja siis, tajusin, että olethan kommentoinut aikaisemminkin. Mutta en tajunnut seurata jälkiä.

P kirjoitti...

Ja siis tajusit kuka mä olen? :) Mutta juu olin kyllä kommentoinut.

Petriina kirjoitti...

Tulin kurkkaamaan sun blogia, luin pari riviä ja tajusin sit. :) Viimeksi kun kommentoit, laitoit alle edellisen nimimerkkisi, silloin en vielä hoksannut mitään. Ajattelin vain, että pidät taukoa tästä hommasta.