torstai 21. tammikuuta 2021

Ruokabudjeteista

 Ystäväni kyseli eilen edullisia ruokavinkkejä Facessa. Sai paljon vastauksia ja kaikki sai ajattelemisen aihetta.

Mulla on poikaviikko ja tapani mukaan teen poikien suosikkiruokia. Nolottaa taas luetellakin. Makrulaatikkoa, jauhelihakastike, butter chicken ja kanawokki nuudeleilla. Nämä riittää viideksi päiväksi. Hinnaksi laskin 28e. Mutta mutta, siihen kun lisää leivät, juustot, kinkut ja kalkkunat ja mahdolliset rahkat, niin summahan nousee.

Maanantaina ostin nämä kaikki, meni 69 euroa. Eli ruokaruoka halpaa, muu sälä nostaa hinnan. Mutta joo, ei ole summa vielä paha. Pakkasessa on kilo kebabbia, joista tänään teen pitaleipiä. Ranuja lisäkkeenä. Herkkutorstai.

Pakkasessa on wingsejä iso kasa, ranuja lisää kaupasta, niin pojille viikonlopun herkkuruoka.

Eli ohh ja wau, viikon kauppalasku on aika hillitty. 

Harmi, että muut ostot ollu villejä. Ostin lauantaina uuden telkkarin. Ihan Because I can hengessä. Asian vaikuttavuutta lisää se, että ostin sen ilman luottokorttia.

Samaisena päivänä ystävä oli menossa Ikeaan. Selasin minuutin mattoja netissä ja pyysin ystävää tuomaan mulle tummanvihreän maton olkkariin. 

Olen siis pistänyt rahaa menemään, mutta hei, en mä joka viikko osta telkkaria tai mattoakaan.


Koska Me naisten Viikko kukkarossa juttu on yks mun suosikkeja niin laskenpa tässä paljon mulla on mennyt kauppaan viikossa. Tänään nimittäin on mun laskentaviikon vika päivä ja USKOMATONTA kyllä, tänään en ole käynyt kaupassa. Enkä käy. 


Tsiisus, oliko pakko laskea? Kokonaissumma oli 832 euroa. Poikkeusostoksia telkkari ja vaatteita pojille kahdellasadalla. Mutta huikeaaaaaaa. Ruokaan mennyt vain 118 e. 

Tosta ei voi kyllä pistää paljoa paremmaksi. Tai joku voi, mutten ehkä minä.

(Verrokkina. Viikko 1, ruokaan 164 e, viikko 2, ruokaan 194e)


Budjeteista vielä sen verran, että olin optimistisena laskenut että mulla sais mennä viikossa n 200 e ruokaan ja bensaan. Voin sanoa, että juuei, en ole onnistunut. Olis vaan alettava onnistua, koska oikeasti meille tulee kattoremppa ja mun pitäis ottaa lainaa sitä varten n. 12000e. Ja se kuuluis sit maksaa poiskin. 

Sovitaanko etten nyt ostele mitään isoja juttuja huvin vuoksi?

4 kommenttia:

marikan polut kirjoitti...

sä olet kyllä taloudellinen! Meidän (nykyään) 3 hlön ruokaan kuluu enemmän viikossa kuin sulla. Tosin saman verran meni myös silloin kun taloudessa oli pysyvästi 4 hlö.
No, meillä ei syödä halvasti, vaan sitä mikä maistuu.

P kirjoitti...

Sehän se outous tässä nyt olikin. Mekin syödään vaan mikä maistuu ja silti selvittiin näin vähällä. Vähän on kyl suhteellista. Ystäväni jonka taloudessa on hän ja kaks teiniä, ruokamenot on 300 kuussa.

Taru kirjoitti...

Oot kyllä ihan ässä säästäväisyydessa ja suunnitelmallisuudessa. Mä käyn melkein joka päivä kaupassa, ja kaikki ruokaostokset tehdään aina fiilisten mukaan. Ei hyvä.

Rva Kepponen kirjoitti...

Meillä meni ennen noin tonni kuussa ruokakauppaan. Siinä toki kaikki muukin ruokakaupasta ostettava. Nyt on ollut ruokakauppalasku nousemaan päin, mutta sitä selittää se, että kaksi syö lounaan (yleensä mikroruoka) kotona.

Olen huomannut saman, että ruuan saa tehtyä vielä kohtuuhinnalla, mutta leivät, juustot, leikkeleet, jugurtit, hedelmät ja valmisruuat nostavat kauppalaskua hurjasti.