perjantai 27. marraskuuta 2020

Taloudellisintoilua

 Alkuun haluan ihailla etätyöläisiä, jotka tekee hommia sohvalla läppäri sylissä. Kuin te sen teette? Se näyttää kivalta, mutta on näköjään kovin vaikeaa. Aion kuitenkin yrittää.

Maanantaina intoilin sitä, että ostin neljän päivän ruoat 80 eurolla. Mutta eikös mitä, ruoka on ollut riittoisaa ja tänään syödään eilisen jämiä ja vasta huomenna syödään se alkuperäinen neljännen päivän ruoka. Eli 80 e, kuusi päivää! Välissä ostanut lisää maitoa ja leipää ainoastaan.

Eli se olisi siis mahdollista, että neljällä sadalla kuussa pystyisi ruokkimaan perheen. Mihinköhän käytän säästyneet sataset? :D

Seuraan Instassa montaa taloustietoista tiliä. Taviksia, jotka syystä tai toisesta yrittävät olla taloudellisia. Se on hurjan inspiroivaa lukea velkojen vyörytyksestä ja puskurirahastoista ja budjeteista. Etenkin budjetointi on mulle mysteeri. Miten ihmeessä saisin päätettyä vaikka ennalta, että ruokaan saa mennä 500 e kuussa ja omiin juttuihin 50e? Jos nimittäin vaikuttaa että menee enemmän, niin sit menee. Näin se on mulla toiminut. Ainoa mikä toimii moitteetta on se, että joka kuu menee 360 e tilille, josra maksan sähkölaskut ja vakuutukset. Myös harrastukset ja lukiokirjat maksan siltä tililtä. On mahtavaa, kun ei koskaan joudu paniikkiin, että kaikki laskut tulikin kerralla, ääk. Ne rahat on aina siellä ja ne riittää. 

Monilla näillä säästötyypeillä on monta tiliä ja ne aina palkkapäivänä jakaa rahat eri tileille ja vaan sen verran voi käyttää, kuin tilillä on rahaa. 

Täytyy pistää harkintaan.

Mainitsinko jo täällä laskeneeni, etä jos haluan kesällä pitää kolme viikkoa lomaa, niin mun pitää säästää 350 e kuussa alkaen NYT. 

Kävin muuten paikallisessa kauppakeskuksessa tänään. Kävelin sisään ja viiden minsan kuluttua ulos. Mua ei huvittanut etsiä eikä ostaa mitään. Joskus toiste sitten. 


Ei kommentteja: