torstai 6. huhtikuuta 2017

Oikein asetetut tavoitteet osa 2

Oikein asetetuista tavoitteista syömisten suhteen taidan siirtyyä oikein asetettuihin tavoitteisiin rahan/säästämisen suhteen.

Mä  huomaan olevani n. 12 tuntia vuorokaudessa stressissä rahan takia. Kun sitä vaan menee niin helkutisti.
Oon huomattavasti hillinnyt rahan käyttöä. Tälläkin viikolla ostanut kaupasta vain ja ainoastaan hyviä ja järkeviä syömisiä.
On syöty makkarakeittoa ja carbonaraa, kanapihvejä juureksilla ja lohkoperunoilla. Tänään makaronilaatikkoa kai. Huomenna lapset saa makkaraperunoita. Ei pitsaperjantaita meillä. Lauantaina syödään tortilloja ja sunnuntaina jotain vikkelää lennosta kukin omaan aikaansa. Junnu lähtee korismatsiin neljän aikaan ja minä ja mies mennään perään myöhemmin, kunhan pikkulikka haettukotilomalta ensin. Saa teinit tehdä itselleen jotain sillä aikaa. Ei aikaa perhpäivällisille.

Seuraava viikko vaivaton.  Mulle ja miehelle helpompi keksiä syötävää. Pikkulikka syö lasten ruokia.

Noihinhan ei mene ällistyttäviä summia rahaa eikö vain. MIKSI sitten mun rahat koko ajan loppuu?
Jotain tekemistä  lienee bensalla, jota menee ehkä 70 e viikossa ja sillä, et koko ajan joku tarttee jotain.
Esikoiselle otin just tutulta kasan vaatteita mm. kaksi  merkkitakkia ja menetin huimat 100  e.

Vapun tienoilla mulla olisi iso kampaamokeikka, johon menee n 170e.  Mietin onko pakko luopua, mutta ei hitossa. Ruma tukka, metrin harmaalla juurella pilais mun elämän.
Itse värjääminen ei enää multa suju. Yritin kuukausin, mutta ei mennyt hyvin. Nyt kun harmaata on näinkin paljon kuin mulla, niin itse en saa sitä piiloon.

Kuntosalikortista en uskalla luopua. Menis se 59 euroo johonkin muutenkin ja sit en liikkuis tämänkään vertaa.

Btw, kävin aamulla salilla ja treenasin ihmeen tosissani. Tuli jopa hiki. Yleensä ei.

Ja niin, meneehän mulla rahaa viiniinkin. Mutta siitäkään en luovu!

Laskin juuri kauan mulla on varaa kesällä lomailla. Olin ilmoittanut olevani lomalla neljä viikkoa. Taidankin olla vain kaksi. Mun duunissa kun ei palkka juokse lomalla. Saadaan sellainen säälittävä lomakorvaus. Jos lomailen vain kaksi viikkoa, jää lomarahoista joku satanen käyttöönkin.
Superärsyttävää tällainen.

Onkohan tämä nyt turhankin tarkka selostus rahankäytöstä?

Otanko yhteyttä Marttoihin, jotta saisin vinkkejä. Ei auta ne "älä osta noutokahveja joka päivä, nin säästät satasia vuodessa". En osta noutokahveja ylipäätään.
Huokaisin raskaasti!

jk. Paras vinkki talouden hoitoon tuli insinööri ystävältäni. Käski  avata tilin, jonne laittaa joka kuukausi sähkö ja vakuutuksia varten rahat. Sama summa joka kk. Ei tule sitä suurta kriisiä talvisin kun samassa kuussa tulee jättisähkölaskut ja vakuutusmaksut. Mä laitain joka kuu 300 e tilille ja ollut huomattavan stressivapaa.  Päätin juuri laittaa isomman summan sinne ja maksaa sieltä sitten lasten harrastuksetkin.
Niitäkin maksuja riittää...

jk 2. Muistatteko kun mulla oli just se kirppispöytä kamun kanssa? Tienasin 8 euroa :D
Eikä siis vituta.
Kaveri jäi tappiolle...

4 kommenttia:

marikan polut kirjoitti...

miks ja miten sä aina osaat kirjoittaa mun murheet? Asutko mun päässä?

Aloitin tänään aamuni nettipankissa, ei olis pitänyt.

mihin se raha menee? pitäiskö kirjoittaa aiheesta? auttaako se?

P kirjoitti...

Olis kiinnostavaa asua sun päässä. Ihan varppina olis. Paljon kivoja lauseita pääsis näkemään.

Muttta joo, nää angstit on kauheita. Kirjoittaminen auttaa. Vähintään saa lohtua siitä, kun joku muu kokee samaa.
Selvitetään mihin raha menee.

Blogataan joka päivä/ etsitään katalat kulut jokapäivä-viikot

Birgitta kirjoitti...

Meillä on ollut insinöörin vinkki käytössä pitkään. Summattiin aikoinaan kaikki vuoden aikana tulleet laskut. Jaettiin loppusumma kahdellatoista ja sovittiin, että siitä hiukan isompi summa siirretään laskujenmaksutilille. Myöhemmin vielä lisättiin kuukauden ruokakuluarvio samaan tiliin ja siitä lähtien ollaan maksettu laskujenmaksutililtä kaikki ruokaan ja laskuihin liittyvät asiat. Tietysti omalta palkkatililtä viuhahtaa palkkapäivänä "menikö-kaikki-rahat" toiselle tilille, mutta niinä kuukausina kun laskut kertyy samaan aikaan, tilillä on tarpeeksi rahaa odottamassa.

Muistan miten vuorotteluvapaalla ihmettelin miten vähällä sitä pärjää. Takaisin töihin palattua rahaa tuli lisää, mutta myös kulutus kasvoi jossain muualla. Niin taitaa käydä lähes kaikille. Mitä enemmän on, sitä enemmän menee. Ja lähes jokaisella on jokin asia, jossa omaa rahan käyttöä ei rajoita ja joissain muissa ostoksissa saattaa nillittää aivan viimeiseen senttiin asti :)

Kun rahan käytöstä keskustelee ystävien kanssa, niin huomaa miten erilaisia systeemejä perheillä tai pariskunnilla on. Jotkut haluaa pitää ehdottomasti omat rahat, toiset jakaa kaiken, meillä on yhteiset ja omat. Joillain se maksaa, jolla on. Jotkut ovat valinneet kumpi maksaa mitäkin. Raha on mielenkiintoinen asia. Sitä tarvitsee ja sen pitäisi kiertää ja palvella jokaista.

Jälkikirjoitus 2: oih, tuohon on vaikea lohkaista mitään. Hyvä että sun huumorintaju on hyvällä kantilla :)

Stressitöntä viikonloppua toivotellen :)

P kirjoitti...

Birgitta! Kylläpäs te olette olleet superälykkäitä. Ei huono ajatus ollenkaan tuo laskujen laskeminen vuositasolla. Mut haluanko tietää koko summan :D

Joo, pariskunnila on todella erilaisia systeemejä rahojen käytössä. Meillä eksän kanssa oli yksi yhteinen tili, siis oikeasti molempien palkat meni samalle tilille.
Nyksän kanssa olemme hyvin omarahaisia, mikä sopii mulle loistavasti. Se on kuitenkin minä, jolla tämä katras on. Mutta vaikka se sopiikin hyvin, niin joskus on outo olo tästä erilliset rahat jutusta, koska yhteistalous on niin lähimuistissa.