maanantai 29. heinäkuuta 2013

Kaksi faktaa

1. En halua olla häiriöksi!

Juttelin pari päivää sitten naapurin miehen kanssa. Mukavan sellaisen. Se sanoi, et meidän pojat on tainneet rauhoittua ihan kauheasti. Et ihan eri meno kuin ennen. "Teillä on tainnut olla hiljainen kesä". Myöntelin et kasvaneet on ja itsekin huomannut kesän olleen hiljainen. 
Mutta ilahduinko? No en tiettykään. Murehdin vaan sitä, millainen melusaaste oltiin ennen ja kuinka "ihan varmasti" kaikki vaan puhui meistä. Pahaa. 

2. Hormonit telee mut mielipuoleksi

Minähän siis olin se tyyppi joka ei uskonut pms:n. Olen ehkä vuoden sisällä joutunut muuttamaan mieltäni asiasta, mut keväisen kystaleikkauksen jälkeen musta on tullut päiväksi kuussa ihan mental case.
Tämän kesän aikana mulla on ollut pari raivohullupäivää, joina aina ystäväni on todennut et "sulla alkaa menkat". Ja kas, neljän tunnin kuluttua olen saanut vahvistaa asian oikeaksi. :)

Eilinen oli koominen. Mies tuli kotiin vaellukselta, jonne itse hänet patistin. Mulla oli tosi tosi kiva viikonloppu muksujen kanssa ja yhtään ei haitannut, et mies oli poissa. 
No, mies tuli kotiin ja  minä aloitin mökötyksen. Hetkessä se vaihtui vouhkaukseen "jätä mut, jätä nyt. Olis parempi et jättäisit, niin sit ei tarttis sitäkään odotella vaan se olis jo tehty". Mies viisaasti nauroi mulle ja vaihtoi huonetta. 
Menkat alkoi.
Mieli parani.

Mitä hittoa mä ensi kuussa teen? Jotain lööppikamaa?

Tästä päivästä on tulossa maailman paras. Viime viikolla ostin uuden pakastimen ja jääkaapin. Tänään ne tulee. Mä luulen, et mikään tavara maailmassa ei tee mua yhtä onnelliseksi. Mikään! Mikä kertoo jotain meidän nykyisistä kaapeista.
Tajuan myös odottavani Jamie Oliverin kokkaustaitoja kaappien mukana tulevaksi. 

Musta saattaa olla tulossa luova.

Mistä tuli mieleen kesän alun ongelma "millä mä nämä lapset kesällä ruokin". No jotakuinkin patongilla. Tai sit syötiin päivän mittaan jotain mitä kaapista löytyi (patonkia) ja illalla sit isosti kunnon lämmintä ruokaa. 
Ihan hunningolla. IHANAA!4 kommenttia:

JOnna kirjoitti...

Ihan sairaan suurta mielihyvää tuottaa lukea, että joku muukin on PMS mentalcase. Mä oon niin sitä myös. Siis ennen en ollut, se alkoi kolmannen raskauden jälkeen. Kolmas oli tyttö, onko sillä vaikutusta asiaan? Mutta anyway, mä oon ihan hirviö. Jotenkin on vaan oikeesti kuitenkin helpottavaa itsekin tietää, että se menee ohi. Siis sen päivän jälkeen.

Ja mä oon heittäytynyt tänä kesänä ihan täysin keittiösaamattomaksi. Eilen mä ryhdistäydyin ja tein ruokaa. Tikka Masalaa purkista. What a feeling. Koko muun kesän oon jättänyt kaiken miehen grillausten varaan ja epätoivoisiin "syödäänkö tänään joitain tosi helppoa"-varaan, jota en oo siis itse tehnyt.

Ehkä se tästä. Ehkä!

P kirjoitti...

JOnna, olen kauhuissani miettinyt, et jos ennen ei ollut pms:ä ollenkaan ja nyt päivän, niin entä jos kohta sen viikon niinkuin jotkut`? Argh!
Minä kiitollisuudella luen muista keittiösaamattomista. "Jotain helppoa" kuulosti multa :)

Ehkä tämä tästä, tosiaan.

Sari kirjoitti...

Tuskin teistä kuitenkaan on pahaa puhuttu ja erityisesti muutenkaan. Jokainen lapsiperhehän on äänekäs, kun lapset ovat pieniä. Ehkä naapuri vain huomasi, että muutos on tapahtunut. Eivät ehkä ole pitäneet ääntä pahana, mutta ovat tajunneet jotain tapahtuneen kun lapset ovat hiljentyneet. Vaikka joka kerta minäkin ajattelen, että meissä on jotain vikaa jos naapurit muuttaa tai häpeän silmät päästäni kun nuoret raivoaa. Eilen viimeksi meinasi ikkunat pudota, kun ei inssit menneetkään ekalla läpi.
Ja mä todella tiedän mitä on pms. Täyttä helvettiä! Pääset helpolla, jos on vain päivä, mulla tahtoo olla viikko. Raivoan ja itken eikä mikään ole hyvä. Odotan vaihdevuosien alkua, mutta sitäkään ei tunnu tulevan. PMS vain pahenee....
Myös meillä tehdään jotain helppoa arkisin kun mies on töissä muualla. Mua toi keittiö ei vois vähempää kiinnostaa...

s kirjoitti...


Tällainen auttaa:

http://www.terveydenhoitouutiset.fi/thu0402/7.htm

Valitettavasti siveydenpuusta valmistettuja tuotteita ei enää saa laillisesti myydä EU:n alueella, mikä tekee sen hankkimisesta jonkin verran vaivalloisempaa.