maanantai 7. lokakuuta 2024

Oman elämän päähenkilö

 Pidin ystävälleni "puhuttelun" tässä yhtenä päivänä. Vähän vastaavia olen saanut itsekin yhdeltä toiselta ystävältä, eli laitoin opetukset kiertämään. 

Ystäväni on yksinelävä, lapset maailmalla ja hän voisi siis elää jo omaa elämäänsä ja panostaa itseensä vihdoinkin. Mutta ei, hän ei vaan tee oman itsensä eteen tai hyväksi yhtään mitään. Kuten hänelle nauroinkin, niin se ettei käy kauneushoitoloissa tai edes kampaajalla, ei ole synti. Ei se ole pakollista. mutta voisiko hän edes ostaa itselleen ruokaa, jota haluaisi syödä. Ystäväni inhoaa kaupassa käymistä ja pystyy oikeasti syömään kaapit ja jääkaapin niin tyhjäksi, että jäljellä on vain valo. Itselle päivän paras hetki on se, kun talo on hiljaa ja teen itselleni oman ihanan ruoan. Mä todellakaan en pysty enää syömään koko perheen makaronilaatikkoja, mä haluan oman pyhän ruokani hiljaisuudessa. 

Mua siis alkoi surettamaan ja oudosti ärsyttämään, että ystävä syö kaurapuuroa ja omenoita, jos ei muuta löydy. Voisiko oikeasti ilahduttaa itseään ja olla oman elämänsä prinsessa? Kaveri jäi miettimään asiaa ihan tosissaan. Vähän hätkähtikin sitä, että tosiaan toimii noin, Hän hankkii kaappiin vaikka mitä hyvää, jos nuoriso tulee kylään, mutta itseään ei huomioi. 

Hän ei myöskään ikinä osta vaatteita, koska aina pitää laihtua se kymmenen kiloa, joka ei ikinä lähde. Minusta ihmisellä saa olla vaatteita myös siinä koossa, jossa on. No, paraskin sanoja. Mulla ei ole hyviä sopivia vaatteita, mutta se johtuu eniten siitä, ettei mun kokoiselle tehdä vaatteita. Tai mun malliselle, kuten olen ennenkin valittanut. 

No, kunhan tästä syksyn stressaavasta ajasta selviän, yritän keksiä juttuja, joilla ilahdutan itseäni arjessa. Ja ehkä jopa yritän etsiä muutaman kivan vaatteen. 







sunnuntai 6. lokakuuta 2024

Universumin opetukset

 Menen suoraan asiaan, koska turha aina täällä valitella, kuinka en taaskaan ole blogannut säännöllisesti vaikka piti. 

Olen usein ystäväni kanssa ihmetellyt suhdetta rahaan. Kuinka me molemmat mietimme rahaa pelon kautta. Siis että siihen suhtautuu aina jotenkin huolestuneesti. Universumi päätti sitten näyttää, että se mihin keskittyy, sitä saa. Sain siis huolia. 

Autoa kolaroitu sekä omasta että toisen toimesta. Auto peltikorjaamolla, mulla laina-auto, josta siis maksan päivävuokraa. Arvio omavastuineen viitisen sataa.

Kotoa löytyi vesivahinko. Pojan huoneen kamat muutti mun huoneeseen, joka siis hieman täynnä. Kuivurit huutaa pojan huoneessa. Lattia osin purettu, seinää purettu, vessan lattia poissa. TAlo yhtiön vakuutus korvaa suurelta osin, mutta pinta pitää mun tai mun vakuutuksen maksaa. Vielä en tiedä kuluja. Ahistaa. Tekee mieli perua joulu ja kaikki muukin. 

Hyvin kuitenkin motivoi ostamattomuuteen ja siihen pakastimen tyhjentämiseen. Paitsi että myös täytän sitä koko ajan, kun lähikaupassa osuus silmiin miinus 50 prosenttia tarroja. Mutta oikeasti pakastimessa on ainakin kahden viikon ruoat. 

Harmi vaan että vihaan ruoan laittoa sydämen pohjasta. Kun teen ruokaa, olisi viisainta olla puhumatta mulle, koska ärsyynnyn mistä vain. Miksi en voi olla superonnellinen keittiönhengetär?

Tänään kyllä ylitän itseni. Otin eilen pakkasesta sulamaan sekä jauhelihaa että lohta. Lounaaksi jauhelihakastiketta , lohi ja lohkoperunat illalla. Molempia jää huomiselle eli alkuviikko pelastettu. 

Taas mietin mistä muut ihmiset saa kaiken energian ja innostuksen mihinkään. Multa se puuttuu tällä hetkellä täysin. Tai ei täysin, joka ilta ilahdun, kun avaan telkkarin :D