keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Asenneongelmaisen kanssa elosta

Siis todella. Mä lähden ihan kohta Barcelonaan! Tänä aamuna se vasta iski se INTO. Barcelona! Desigual, Sagrada familia, meri ja kaiken laiset kukkulat.  Hotellihuoneen terassi, cava.

Sitä ennen pitää jaksaa monen monta asiaa. Kaksivuotiaan kiukku, kuusivuotiaan "mulla ei ole mitään tekemistä"-kiukku, keskimmäisen "hyttysenpistot kutittaa"-kiukku. No ohoh, olipas negaa.
 Pakko tosta keskimmäisestä nauraa sen "lasi on todella todella puolityhjä"-asennetta. Se on vinkunut ja vonkunut koko lopputalven, kuin se vihaa talvea ja kesä vaan on kiva ja olis jo kesä ja mä vihaan talvea. Yhtenä päivänä sille nauroin, et kesällä sä sit valitat et on liian kuuma eikä voi olla ulkona vali vali. Väitti minun olevan väärässä.
 Eilen poika tuli koulusta kotiin synkkänä. "Kun ei ole koskaan vapaata". Sanoin et nythän sä just olet. "Kun pitää aina pyöräillä kotiin, se ei ole vapaata".  Kaksi kilsaa pyöräilyä!!!!! "Kun on niin kamalan kuuma ettei voi olla ulkona". Siteerasin pojan talvisia juttuja, ja sitä sentään hieman nauratti, minkä vetäisi sitten sisäänsä äkkiä. Nauru kielletty.
 Illalla samainen heppu valitti et on ollut tosi tylsä ja huono päivä. Ärähdin et miten niin, ensin oli yhdellä kaverilla monta tuntia, sit koneella ja loppupäivän toisen kaverin kanssa, et mitä (ttun) tylsää siinä on. "NO kun olis kivempi olla mökillä ja vois uida":
Ton lapsen kanssa ei voi voittaa. Ja arvatkaas onko välillä rasittavaa. Mies sanoo, et lähden pojan juttuhin mukaan ja siksi niitä enemmän kuulen. Mutta on kuulkaan vaikea olla lähtemättä mukaan eli saatava hermaria, kun nitinää kuulee koko ajan. Rakastan hetkiä, jolloin se on bestiksen kanssa ja ne on hysteerisiä naurusta kun leikkivät mammusteja. Ei siis mangusteja eikä mammutteja vaan mammusteja.

Kinttupolkujen Marika on ruokakriisissä, kun lapset syö niin paljon. Poden ennakkoon samaa kriisiä. Kohta ne kaikki on kotona koko ajan syömässä. Vinkit peliin, mitä laitetaan???????


4 kommenttia:

parempi minä kirjoitti...

Etsi kunnan tai naapurikunnan nettisivuilta päivähoidon ruokalista. :)

Roz kirjoitti...

Ruokakriisi. Ihan sama mitä laitetaan, sitä on joka tapauksessa liian vähän, liian väärään aikaan tarjoiltu, liian vähä-proteiinista tai väärän muotoisilla lautasilla esillä. Huoh. Eipä olisi uskonut että vielä nykyäänkin joutuu Suomessa kärsimään nälkää ( = kiukuttelevan varhaisteinin suusta lainattu lause, kun hän penkaa ruokakaappia, joka on täynnä ruokaa).

Rva Kepponen kirjoitti...

Mukavaa matkaa jo ennakkoon!

Meillä on jatkuva ruokakriisi, koska ei ole juuri mitään muuta ruokaa, jota kaikki lapset söisivät kuin makaroonilaatikko. Aina joku ronklaa, että en syö ja tosi pahaa.

Minä odotan kauhulla sitä aikaa, kun meistä miehen kanssa tulee ne perheen pieniruokaisimmat.

Suvi kirjoitti...

Meillä jää myös kolme koululaista ihan just lomalle eli kotona on neljä lasta. Siis miten minä tämän ruokajutun järjestän??? Viikonloppuisin syödään yksi lämmin ateria ja välipalaa, mutta nyt mies tulee viideltä töistä... Kaipa minä väännän kiltisti kaksi lämmintä ruokaa päivässä tai ehkäpä aina niin valtavan iltaruuan, että siitä riittää seuraavaan aamupäivään... Huoh!